Pink : I´m Not Dead

Albumit · Stara.fi

Kuusi vuotta sitten debyyttinsä tehnyt Pink on nyt suositumpi kuin koskaan. Kantaaottavana artistina tunnettu Pink sivaltaa uuden I´m Not Dead -albumin aloitusraidalla julkkisbimboja tavalla, joka on saanut kuhinaa myös vastaanottavassa leirissä. Kappaleessa irvaillaan nimiä mainitsematta muiden muassa Mary-Kate Olsenille, Paris Hiltonille ja Jessica Simpsonille.

Stupid Girl onkin selvää hittimateriaalia ja toimii mukavasti myös tanssilattialla. Who Knew on kepeä popraita, joka käyttää jenkkipopin peruskaavaa. Slovarin ja rock-raidan välimuoto Long Way To Happy on jo hieman särmikkäämpää kauraa. Nobody Knows seuraa samoilla linjoilla kappaleena, jonka tunnelma vaihtuu pariinkin otteeseen.

Dear Mr. President on slovari kuittaa aiheellisesti presidentti George W. Bushin suuntaan. Älykkyysosamäärältään hieman vajavainen presidentti saa kuulla kunniansa useammastakin aiheesta. Levyn nimikappale I´m Not Dead on menevä popraita, jonka kertosäkeessä on selvät hitin ainekset. Biisi on levyn parhaimmistoa.

Cuz I Can poikkeaa levyn yleisestä linjasta ja onkin raikas veto hieman popimmalla biitillä varustettuna. Selvää tanssikamaa siis ja mahdollinen hittiviisu. Leave Me Alone (I’m Lonely) on pop-rockin peruskamaa. Vauhdikas raita ei tosin tarjoa mitään uutta.

U + Ur Hand on puolestaan vauhdikas hittiraita samoin kuin räväkkä Runaway. Jälkimmäinen tarjoaa kappaleen sisällä lisäksi suvantovaiheen, josta lähdetään taas pian sata lasissa suoraan kertosäkeeseen. I Got Money Now on Everlast-tyyliin kaunista ja melankolista tunnelmointia.

Kansainvälisellä versiolla on mukana extrabiisinä myös Fingers, jonka sanoman voi käsittää monella tavalla… Mukana on myös kerralla äänitetty livekappale I Have Seen the Rain, jonka Pinkin isä Jim Moore kirjoitti 40 vuotta sitten ollessaan Vietnamin sodassa. Pink esittää kappaleen yhdessä isänsä kanssa.

Kokonaisuutena levy esittelee yllättävän poliittisen Pinkin. Kantaaottavuus ei ole siis jäänyt vain julkkistasolle. Varsinkin Bush-kappale oli osuva kuitti sinne minne kuitti kuuluu. Myös soundeiltaan uusi levy on aiempaa raskaampi ja mukana on paljon raskastakin kitaraa. Muutama levyn kappale poikkeaa kuitenkin peruslinjasta, joten myös vaihtelua riittää.

I´m Not Dead sisältää peräti 15 raitaa, joten biiseissä ei ole ainakaan pihistelty. Pinkin käheästä lauluäänestä on muodostunut vuosien varrella hänen tavaramerkkinsä. Samalla myös se tuo biisiin kuin biisiin lisää rockia. Pink on tällä levyllään aiempaa enemmän läsnä.

Pisteet 4/5