Jane : VIP

Albumit · Stara.fi

Jane yllättää monet kriitikot ja rynnii takaisin toisella albumillaan VIP. Yhtye on pääosin unohtanut edellisen levyn r&b-tavaran ja kulkee nyt Stellan ja muiden pop-yhtyeiden jäljillä selkeästi tämän päivän pop-soundeilla.

Tuottaja Erno Laitinen on loihtinut albumille kansainvälisen ja laadukkaan yleissoundin, joka poikkeaa selkeästi ja nimen omaan edukseen ensimmäisen levyn annista.

Euroviisukarsinnoissakin kuultu itämaista tunnelmaa hakeva levyn nimikappale V.I.P. ei kuulu levyn parhaimmistoon. Toinen kappale Sade sotki parvekkeen sen sijaan kuuluu. Biisi on Egotripistä tutun Knipin käsialaa ja selvä radiohitti, jos yhtyeen Popstars-maine ei estä sen nousua soittolistoille.

Tuli palaa taas jonkinlaiseen rap-moodiin, joka ei toimi oikein millään. Kertosäe pyrkii pinnalle, mutta jää silti upoksiin. Kitaravoittoinen pop-raita Valkoiset valheet puolestaan nousee selvästi pinnalle ja on myös potentiaalista hittikauraa! Kaunis melodia saa hyvälle tuulelle ja soundipuolikin on hoidettu niin sanotusti maaliin. Hieno biisi.

Liian pitkät tiet on ihan messevä pop-slovari kansainvälisellä soundimaailmalla varustettuna. Velkaa rokkaa hieman tykimmin, mutta jotain jää puuttumaan ja biisi jää hieman tylsäksi.

Tyhjää -kappale on selvää hittikamaa! Tarttuva kertosäe, puhdas hyvin rullaava pop-rock-pohja ja soundit kohdallaan. Myös vokaalit ja stemmat kuulostavat erittäin toimivilta tässä kappaleessa. Jos tämä olisi esimerkiksi Tiktakin kappale, se olisi jo radiolistojen ykkösenä. Takuuvarma hitti.

Miljoona huolta menee taas rap-yritelmäksi, mutta electrosoundit pelastavat biisin. Euroviisuissakin kuultu Sivuoireita tarjoaa energisen ja hyvin rullaavan rock-raidan. Kelvollinen viisu tämäkin. Levyn päättävä Menin lankaan on kaunis slovariraita, jossa on käytetty mainiosti kasarisoundeja. Biisin on kirjoittanut Jane-yhtyeen Tea Hiilloste.

Monilla rock-puritaaneilla on selvä ennakkoasenne Janen tuotantoa vastaan, mutta tätä albumia ei voi kritisoida ennakkoluulojen ja parin biisin kuulemisen jälkeen. Kokonaisuutena levy ei ole takuuvarmaa hittikamaa, mutta levyn kolme helmeä ovat kuitenkin upeita raitoja. Kuuntele vaikka!

Pisteet 3/5