Tarja Turuselta kaksi soololevyä ja kiertue

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nightwish -yhtyeen taannoin erotettu laulusolisti Tarja Turunen on saamassa soolouransa vauhdikkaaseen alkuun. Hän kertoo verkkosivuillaan julkaisevansa vielä tämän vuoden aikana kaksi albumia, englanninkielisen soololevyn ja suomenkielisen joululevyn.

– Työstämme tällä hetkellä ensimmäistä sooloalbumiani. Se on suuri, kunnianhimoinen projekti, joka vaatii paljon omistautumista ja energiaa. Odotan jo innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Tarja kertoo.

Joululevyn tiimoilta ohjelmassa on lisäksi jouluinen konserttitalokiertue, joka nähdään myös Venäjällä.

– Ensimmäistä kertaa esiinnyn sooloartistina näin monessa Suomen kaupungissa. Vähän kyllä jännittää…;-) Vierailemme myös Venäjällä, missä en ole esiintynyt moneen vuoteen. Edellinen kiertue oli täysin akustinen, mutta tällä kertaa esiinnyn live-bändin, huilistin ja kahden jousisoittajan kanssa. Arvatenkin ohjelma uudistuu täydellisesti.

Englanninkielinen albumi julkaistaan myös Saksassa, sillä Turunen on saanut levityssopimuksen paikallisen Universal Music -levy-yhtiön kanssa. Tarja paljastaa myös, että hänen veljensä, iskelmäartisti Teo Turunen, julkaisee esikoislevynsä kesällä. Levyllä kuullaan myös Tarja Turusen laulua sekä sisarusten yhteinen duetto.

Nightwish-yhtyeen DVD-julkaisusta yhtyeen nykyiset jäsenet, Turunen ja hänen miehensä pääsivät sopuun tällä viikolla. Hieman vaivautunut Tarja selitti kiistaa eilen Tuomas & Juuso Experience -ohjelman haastattelussa. Hänen mukaansa kyseessä oli iso asia, joka sisälsi paljon selvittämättömiä asioita. Nyt sopimus on kuitenkin viimein paperilla ja DVD pian kaupoissa.

Turunen valotti ohjelmassa myös vappusuunnitelmiaan.

– En perusta näistä vappujuhlista, kun kaikki paikat on täynnä ihmisiä. Olen kotona ystävien kanssa ja grillaamme.

Tarja Turusen Henkäys Ikuisuudesta -turneen keikkapaikat ovat seuraavat:

25.11. Kulttuuritalo, Helsinki03.12. Areena, Joensuu05.12. Paviljonki, Jyväskylä06.12 Tamperetalo, Tampere12.12. Sibeliustalo, Lahti15.12. Caribia, Turku16.12. Musiikkikeskus, Kuopio