Rihanna : A Girl Like Me

Albumit · Stara.fi

Barbadoksella syntynyt Robyn Rihanna Fenty, eli tutummin vain Rihanna, on noussut tanssilistojen kärkeen jo kahdella singlellään. Hänen toinen albuminsa A Girl Like Me jatkaa edeltäjänsä jäljillä, mutta ei pysty kokonaan lunastamaan hittisinglen asettamia odotuksia. Albumilla on 14 biisin verran r&b-, dancehall-, reggae- ja hiphop-vaikutteita.

Levyn aloitusraita on singlenä jo hitiksi noussut mainio SOS, joka perustuu Soft Cell -yhtyeen Tainted Love -hittiin. Lopputuloksena on upea lainaus, joka antaa kunniaan myös alkuperäiselle. Takuuvarma kesähitti.

Kisses Don´t Lie on perinteisempi r&b-viisu, joka ei tarjoile mitään uutta. Kertosäe on tosin melodialtaan leppoisan menevä ja mukana on ripaus rockia. Unfaithful -slovari käynnistyy kauniisti pianolla ja viululla. Biisiin on saatu mukaan lämpöä ja intensiivistä tunnelmaa ja lopputulos on toimiva. We Ride jättää kuulijan vielä hetkeksi unelmoimaan.

Dem Haters ammentaa vaikutteensa karibialaisesta dancehall-scenestä ja reggaesta yhdistäen siihen ripauksen soulia. Final Goodbye on jälleen slovari, eikä kovin vahva genrensä edustaja.

Break It Off saa onneksi taas tanssijalan liikkeelle. Dancehall-tyyliin perustuva viisu toimii yllättävän hyvin ilman biittiä ja jatkaa siten Sean Paulin lanseeraamaa tyylisuuntaa. Feattaajana kuullaankin itse Sean Paul, jonka anti on mainio lisä biisiin. Mahdollinen, mutta ei takuuvarma hitti.

Crazy Little Thing Called Love kallistuu reggaen suuntaan. Tässä kappaleessa Rihannan vokaalit pääsevät oikeuksiinsa ja hän vetää osuutensa suurella tunteella ja ylärekisteriä hapuilevalla äänellään. Muilta osin biisin on tylsää täytekamaa, vaikka J-Status toustaakin osuutensa kelvollisesti. Reggaelinjalla jatkaa myös Selfish Girl.

P.S. (I’m Still Not Over You) vaihtaa jälleen slovarivaihteelle, jossa jatkaa myös levyn nimibiisi A Girl Like Me. Se on latinovaikutteillaan ja kitarallaan kaunis kappale ja levyn parhaita raitoja. Myös A Million Miles Away pitää tunnelman vielä slovaripuolella.

Extrana levyn päättää uusi versio Rihannan Pon De Replay -jättihitistä. Versio ei kuitenkaan toimi, sillä vokaalit on miksattu maan alle ja pinnalla säksättää kahden markan biitti. Uudet extravokaalitkaan eivät pelasta versiota. Selvää täytettä.

Rihannan albumi on kesälevy, josta kuitenkin puuttuu odotettu energia. Mukana on rauhallista chillailua, tummaa etelän tunnelmaa ja hieman lantion keinutusta. Painopiste kallistuu liikaa slovaripuolelle, joten bilelevy tämä ei ole. Albumi toimii ehkä rauhallisten koti-iltojen taustamusiikkina.

Pisteet 3/5