MTV3 menetti viihdeuutiset.fi -domaininsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen viihdealan yritys Discopress Oy on tänään voittanut Korkeimmassa hallinto-oikeudessa MTV3-kanavan kanssa käydyn kiistan viihdeuutiset.fi -verkkotunnuksesta. Discopress ehti rekisteröidä tunnuksen vain hetki ennen MTV3-kanavan tuolloin omistanutta Alma Mediaa.

Järjestelmässä ilmenneen teknisen virheen takia myös MTV3 pystyi myöhemmin rekisteröimään saman tunnuksen. Viestintävirasto päätti kuitenkin myöntää viihdeuutiset.fi -verkkotunnuksen Alma Medialle, vaikka lain mukaan se olisi kuulunut tunnuksen ensin rekisteröineelle.

Korkein hallinto-oikeus toteaa verkkosivuillaan julkaistussa päätöksessään seuraavaa:

– Korkein hallinto-oikeus kumoaa hallinto-oikeuden päätöksen sekä Viestintäviraston 1.9.2003 verkkotunnuksesta tekemät päätökset ja palauttaa asian Viestintävirastolle verkkotunnuksen viihdeuutiset.fi myöntämiseksi Discopress Oy:lle.

Discopress Oy on toimittanut jo 15 vuoden ajan Suomen Viihdeuutisia lukuisille eri medioille. Vielä torstaina viihdeuutiset.fi -osoite ohjautui MTV3-kanavan sivuille ja tunnuksen haltijaksi on merkitty MTV Oy. Kumpikaan osapuoli ei ole hakenut sanalle tavaramerkkiä.