Vesipallossa olleen taikurin iho kuoriutui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu taikuri David Blaine päätti viime yönä Suomen aikaa viikon oleskelun suljettuna suureen vesipalloon New Yorkin Lincoln Centerin ulkopuolella. Häntä valvova lääkäri totesi jo urakan alussa, että tempauksesta voi koitua vakavia fyysisiä ja henkisiä vammoja.

Ensimmäiset vakavammat fyysiset ongelmat ilmenivät viiden päivän vedessä olon jälkeen. Silloin Blainen käsien iho alkoi kuoriutua. Tämä jälkeen hän sai lähes tauotta hoitoa ongelmaansa. Tiedottaja Pat Smith kuitenkin ilmoitti tuolloin, että suoritusta ei olla keskeyttämässä, vaikka lääkärit ilmoittivat taikurin tilan huonontuvan nopeasti.

33-vuotias David Blaine pyrki samalla rikkomaan hengityksen pidättämisen maailmanennätyksen, mutta ei onnistunut. Hänen oli tarkoitus kestää yli yhdeksän minuuttia, mutta kykeni lopulta pidättämään henkeään vain seitsemän minuuttia ja kahdeksan sekuntia, kunnes sukeltajat nostivat hänet ulos pallosta. Maailmanennätys on kahdeksan minuuttia ja 58 sekuntia.

Kuivalle maalle päästyään taikuri otti kasvoilleen happinaamarin, purskahti itkuun ja kiitti häntä tukeneita katsojia. Hän pysyi omilla jaloillaan, vaikka oli juuri ollut seitsemän yötä ja seitsemän päivää veden alla.

– Se oli kauheaa monella, monella tavalla. Jokaista lihasta särki ja tuntui kuin minua olisi pistelty puukolla. En usko, että se on pysyvää, mutta en ole koskaan aikaisemmin kokenut tuollaista kipua tempauksissani, Blaine kertoi ABC News -ohjelmassa.

Hengitysilman ja ravinnon taikuri sai letkuja pitkin. Lääkärien mukaan pitkäaikainen oleskelu vedessä voi aiheuttaa hermostovaurioita, uniongelmia ja ihovaurioita.

Katso video: Yleiskuvaa ja ennätysyrityksen viimeiset minuutit pallon sisällä!