Taikuri David Blaine pääsi sairaalasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen ennätysurakkansa päättänyt taikuri David Blaine on päässyt sairaalasta, jossa hän oli tarkkailtavana vietettyään seitsemän päivää ja yötä veden täyttämässä lasipallossa.

Hän oli sairaalassa tarkkailtavana, koska viikon veden alla oleminen ja hengityksen pitämisen ennätysyritys voivat lääkärien mukaan olla hyvin vaarallisia sekä fyysisesti että henkisesti. Fyysisiä vaivoja taikuri kärsikin, kun hänen käsiensä iho oli vaarassa kuoriutua jo viiden päivän jälkeen.

Amerikkalaisten lehtitietojen mukaan tempaus vaati veronsa Blainen ruumiille. Hänen maksansa on ilmeisesti vaurioitunut, mutta muuten ongelmat vaikuttavat suoritukseen nähden vaatimattomilta. Maksan ongelmista saatiin viitteitä jo suorituksen alkuvaiheessa.

Blaine vietti veden alla yhteensä 177 tuntia. Sukeltajat pelastivat ennätysyrityksessään vaikeuksiin joutuneen Blainen tämän oltua seitsemän minuuttia hengittämättä.

Blaine aloitti tempaukseen valmistautumisen viime joulukuussa. Hän sai apua Navy Seals -sotilailta ja pudotti painoaan yli kymmenen kiloa, jotta ruumis kuluttaisi vähemmän happea.