Suomen DJ-mestaruudesta kisataan jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiskijukkien suomenmestaruus on jälleen jaossa muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran dj-mestari kruunattiin vuonna 2002, jolloin voiton vei tamperelainen Dj Sampl.

Kisakiertue käynnistyy 31. toukokuuta Vaasasta ja päättyy Lahteen 9. kesäkuuta. Turneella nähdään tulevien tiskijukkatähtien lisäksi myös Dj Sampl ja Dj AndyK. Kilpailun säännöt jatkavat tuttua perinnettä.

– Jokaisella on käytettävissä peruslaitteisto ja 12 minuuttia tehokasta peliaikaa tuomariston vakuuttamiseen omista taidoistaan. Kilpailija voi käyttää CD-levyjä tai vinyylejä. Setissä on myös mikrofoni, jota voi käyttää mitä moninaisimmilla tavoilla, Sampl valottaa.

Ammattitaitoinen tiskijukka hallitsee miksauksen, pettämättömän tilannetajun ja oikeiden biisien valitsemisen lisäksi myös spiikkaamisen. Monissa suomalaisissa klubeissa ei nykyisin juurikaan spiikata, mutta se on silti ammattilaisille välttämätön taito.

– Kun mennään keskustan yökerhoista pikkukaupunkien menomestoihin, tilanne on toinen. DJ on usein illan isäntä tai emäntä ja lietsoo meininkiä myös mikrofonilla. Ei kaikkiin mikseripöytiin turhaan asenneta vakiovarusteeksi mikrofoniliitäntöjä, kertoo kiertueen toinen vetäjä Dj AndyK.

Kilpailun semifinaali järjestetään Kouvolassa 10. kesäkuuta ja finaali Himos-festivaalilla lauantaina 24. kesäkuuta.

Vuosien varrella useista DJ SM -kilpailun mestareista on tullut tunnettuja mediapersoonia. Tiskijukkien suomenmestareita ovat muiden muassa YleX-kanavan Peltsi, Radio Novan Tico Anttonen, Staran päätoimittaja Jocka Träskbäck ja Suosikin ex-päätoimittaja Jyrki Hämäläinen.

Tiskijukkien SM-kiertueen keikkapaikat ovat seuraavat:

Ke 31.5. Vaasa, Fontana



To 1.6. Tampere, Nitetrain



Pe 2.6. Jyväskylä, Blaze



Su 4.6. Turku, Giggling Marlin



Ke 7.6. Lappeenranta, Diva



To 8.6. Mikkeli, Kharma



Pe 9.6. Lahti, Diva