Marie Serneholt

Haastattelut · Stara.fi

Ruotsin tuorein pop-prinsessa on 22-vuotias, mutta silti musiikkimaailman veteraani. Hänen entinen yhtyeensä A-Teens myi menestyksekkäällä urallaan yli viisi miljoonaa albumia ja nousi lukemattomien listojen kärkisijoille ympäri maailmaa. Nyt Marie tekee soolouraa ja hänen That´s The Way My Heart Goes -hittinsä soi myös Suomessa.

Viihdelehti Stara.fi otti puhelinyhteyden pirteään kaunottareen ja uteli tähden tuoreimmat kuulumiset ja pop-uran parhaat muistot.

Teinipopparina julkisuuteen 90-luvun lopulla noussut Marie päätyi musiikin pariin jo vauvaiässä, kun hän jokelteli äitinsä laulun tahtiin. Sittemmin viihdeala veti puoleensa.

– Lapsena halusin tulla näyttelijäksi. Olin 9-vuotiaana mukana musikaalissa, joka muutti mieleni ja halusin musikaalitähdeksi Broadwaylle. Teini-ikäisenä kävin ahkerasti tanssikoulua ja sieltä päädyin koe-esiintymisen kautta A-Teens -yhtyeeseen. En ollut ennen sitä ajatellut päätyväni artistiksi, Marie kertoo Stara.fi:lle.

15-vuotiaana menestysyhtyeeseen päässyt Marie joutui yllättäen musiikkimaailman pyörteisiin. Loistavasti menestynyt yhtye vei nuorta tähteä ympäri maailmaa, ja toi kokemuksia, joista ikätoverit eivät voineet uneksiakaan.

– Monet kysyvät minulta, olinko mielestäni liian nuori aloittaessani. Minusta se ei ollut lainkaan liian aikaista. Olin silloin 15-vuotias ja kypsä ikäisekseni. Rakastin sitä mitä tein ja nautin joka hetkestä. Pääsin kiertämään ja esiintymään ympäri maailmaa. Nuorena on helppo sopeutua uuteen maailmaan.

22-vuotiaalla tähdellä on takanaan jo seitsemän vuoden menestyksekäs poptähden ura. Marie haaveili omasta soololevystään jo A-Teensin menestyksen vuosina.

– Unelmoin alusta saakka tekeväni joskus soolouraa. En kuitenkaan tiennyt koska se toteutuisi tai miltä se kuulostaisi. Levyttäessämme ajattelin, että olisi mahtavaa levyttää joskus itselleni, koska silloin saisin päättää paljon enemmän.

A-Teensin telakalle siirtymisen jälkeen Marie Serneholt piti hieman taukoa aktiiviselta musiikkiuraltaan ja vietti paljon aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa. Pian musiikki alkoi kuitenkin vetää taas puoleensa ja Marie suuntasi studioon – tällä kertaa yksin.

– Otin selvää biisintekijöistä ja tuottajista sekä tiedustelin millaisia visioita heillä olisi minua varten. Mikään niistä ei tuntunut kuitenkaan omaltani ennen kuin tapasin Jörgen Elofssonin noin vuosi sitten. Meillä synkkasi heti ja meillä oli sama visio, Marie muistelee.

Yli sata miljoonaa levyä myyneen Elofssonin käsistä on lähtenyt merkittävä määrä hittejä esimerkiksi Britney Spearsille, Westlifelle, Darinille, Kelly Clarksonilla ja monille muille tähdille. Marien soololevy Enjoy The Ride on silti ensimmäinen kokonaan Elofssonin tuottama levy.

– Soitin Jörgenille ja toivoin, että hän suostuisi tekemään edes yhden kappaleen levylleni. Kerroin hänelle millaisen levyn haluaisin ja hän oli kanssani samoilla linjoilla. Lopulta hän sanoi haluavansa tehdä kanssani kokonaisen albumin, joten siitä tuli paljon isompi juttu kuin olin odottanut, Marie iloitsee.

– Hän teki levystä juuri sellaisen kun halusin. Se on puhdas poplevy, eli juuri sellainen jonka halusin tehdä. Halusin, että voimakkaat melodiat ovat levyllä pääosassa. Siinä mielestäni onnistuimme. Useimmat kappaleista käsittelevät rakkautta. En ole kokenut kaikkea sitä mistä laulan, mutta voin silti samaistua kappaleisiin.

Mariella meni pasmat todella sekaisin, kun hän sai kuulla That´s The Way My Heart Goes -kappaleensa soivan tiuhaan suomalaisilla radiotaajuuksilla.

– Ihanko totta?! Cool! Se on uskomatonta! Todella coolia! Vau, olen todella innoissani!, Marie hehkutti.

Kyseinen kappale ja sen musiikkivideo ovat menestyneet Suomeakin paremmin Ruotsissa. Biisi vietti viikkokausia soitetuimpien kappaleiden listan kärjessä ja television musiikkikanavilla.

– Olen alusta saakka uskonut materiaaliimme, mutta koskaan ei voi tietää varmasti mitä muut siitä ajattelevat. Levy on kuitenkin saanut mahtavan vastaanoton. Menen kesällä Saksaan ja muihin Euroopan maihin markkinoimaan musiikkiani.

Nyt Mariella menee siis lujaa soolourallaan, mutta millaisia muistoja hänelle jäi vuosista A-Teens -yhtyeen nelikossa?

– Minulla on paljon hyviä muistoja niistä hetkistä, kun ajoimme autolla keikkapaikasta toiseen. Istuimme autossa, kerroimme toisillemme hauskoja juttuja ja nauroimme. Koko bändiaika oli yhtä nauramista, Marie kertoo hieman haikeana.

– Myös Britney Spearsin ja ´N Syncin kanssa tehdyt kiertueet ja keikat uskomattoman suurilla keikkapaikoilla olivat upeita. Etelä-Amerikassa meillä oli poliisisaattue minne tahansa menimme ja hotellihuoneemme oven edessä oli aseistettuja vartijoita. Fanimme viettivät neljä päivää hotellin ulkopuolella. Se oli ihan hullua.

Tekevälle sattuu, joten satojen keikkojen tiimellyksessä on sattunut myös kommelluksia, joita on nyt vuosien jälkeen hauska muistella.

– Voi luoja, olen mokien ekspertti. Olen tehnyt melkein kaiken mahdollisen. Housuni ovat repeytyneet muutaman kerran, joten olen seissyt lavalla reikä housuissani. Olen pudonnut lavalta ja toivottanut yleisön tervetulleeksi väärään kaupunkiin. Sitä voi vain nauraa, kun tekee jonkun ison mokan ja ottaa siitä opikseen.

Aiemmin Marie kiersi maailmaa yhdessä kolmen bänditoverinsa kanssa. Soolouralla paineet kasvavat, kun kaikki huomio kohdistuu vain häneen.

– Se ei tunnu niin oudolta kuin olisi voinut olettaa. Itse asiassa se tuntuu oudon luonnolliselta askeleelta minulle. Lavalla kanssani on tanssijoita ja meillä on siellä hauskaa. Paineet on kasattu minulle, mutta pidän siitä. Se on uusi haaste ja tuntuu jännittävältä, Marie Serneholt uskottelee langan toisessa päässä.

Tiivis työtahti, matkustaminen ja albumi markkinointi tarvitsevat vastapainoksi myös vapaa-aikaa. Silloin Marie vaihtaa täysin vapaalle ja rentoutuu kunnolla.

– Suljen puhelimeni ja herätyskelloni ja nukun myöhään. Olen tottunut heräämään aikaisin, joten en saa yleensä nukuttua myöhään. Sitten tapaan ystäviäni ja perhettäni, käyn kuntosalilla, shoppailemassa ja ravintolassa syömässä tai kokkaan itse ruokaa. Joskus makaan vain sohvalla ja katson Oprahia televisiosta. Teen siis ihan normaaleja asioita.

Seitsemän vuotta musiikkibisneksessä on tutustuttanut tähden hyvin naapurimaamme artisteihin. Alan ammattilaisten yhteishenki tuntuu olevan tiivis.

– Kaikki tuntevat kaikki, koska musabisnes ei ole Ruotsissakaan kovin suurta. Minä tuen kaikkia, jotka mielestäni ansaitsevat sen. Rakastan esimerkiksi Darinin materiaalia ja hänen levynsä on mielestäni upea. Hän on Ruotsin parhaita poptähtiä. Täällä ei ole suurta kilpailua artistien välillä, vaan he tukevat toinen toisiaan.

Marie pitää yhä yhteyttä myös vanhoihin bänditovereihinsa, vaikka yhtye on ollut jo vuosia telakalla. Nykyisin hänen lähipiirinsä muodostuu kuitenkin lähinnä muista kuin artisteista.

– En ole muiden artistien kanssa sydänystäviä, mutta tunnemme toisemme ja on hauskaa tavata toisia artisteja. Suurin osa omista ystävistäni ei ole musiikkialalla. A-Teensin Dhani ja minä olemme olleet ystäviä noin 11 vuotta ja olemme yhä läheisiä ystäviä. Jos minulla on vapaa-aikaa, soitan kuitenkin jollekin muulle, koska olemme viettäneet vuosia yhdessä kiertueilla.

Suomi on tuttu Marielle jo A-Teensin ajoilta. Keväällä hän käväisi heittämässä promokeikan Tampereen Särkänniemessä.

– Pidän Suomesta, koska ihmiset ovat niin ystävällisiä ja tunnen itseni tervetulleeksi. Toivottavasti pääsen pian uudelleen Suomeen. Oli upeaa huomata, että ihmiset tunsivat kappaleideni sanat, Marie päättää puhelun ja toivottaa Staran lukijoille aurinkoista kesää!

Jocka Träskbäck

Kuuntele Marie Serneholtin haastattelu Staran podcastissa!