Näyttelijä Irina Björklund julkaisee levyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen näyttelijä Irina Björklund seuraa Mikko Leppilammen ja lukuisten muiden jalanjälkiä julkaisemalla levyn. Hän on työstänyt albuminsa elokuvasäveltäjä Peter Foxin kanssa ja levy on nimeltään Oh L’Amour.

Viettelevän rajaseuturomanttisiin ja mystisiinkin tunnelmiin virittävä levy syntyi yhteistyönä elokuvasäveltäjä Peter Foxin kanssa.

– Tein pari vuotta sitten pääroolin Anne Nordan ohjaamaan elokuvaan Red is the Color of, joka sai maailman ensi-iltansa Oxfordin elokuvajuhlilla toukokuun alussa. Anne tiesi, että olen kirjoittanut lauluja 7-vuotiaasta asti ja ehdotti, että osallistuisin elokuvamusiikin kirjoittamiseen yhteistyössä elokuvasäveltäjä Peter Foxin kanssa, Björklund kertoo.

– Kirjoittamisesta ei sitten meinannutkaan tulla ollenkaan loppua, ja lopulta kävi niin, että kirjoitimme lähes kaikki elokuvan laulut yhdessä ja myös niitä kuullaan nyt tällä levyllä.

Laulun lisäksi Björklund myös soittaa levyllä. Hänen instrumenttinaan on nimittäin saha, jonka soittoa hän on opiskellut jo vuosia.

– Jenkeissä keikkojemme iskulauseena on ollut ”Lady Lumberjack meets Moulin Rouge”. Toisin sanoen musiikissa sekoittuu rennon eksoottisella, sahalla höystetyllä meiningillä maanläheinen suomalaisuus, ranskalainen chanson sekä amerikkalainen indie. Soundiamme on verrattu mm. Vaya con Diosiin, Carla Bruniin, Patricia Kaasiin ja Edith Piafiin, Björklund summaa.

Levy julkaistaan sähköisessä muodossa ensi viikolla.