Elton John menettänyt AIDSiin jo 60 ystäväänsä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Elton John on menettänyt jo 60 ystäväänsä AIDSiin. Tuohon joukkoon kuuluvat muiden muassa Queen-yhtyeen edesmennyt keulahahmo Freddie Mercury ja kaksi hänen oman henkilökuntansa jäsentä. Elton kertoi asiasta Lontoossa järjestetyssä liike-elämän tilaisuudessa.

Poptähti kritisoi puheessaan Katolisen kirkon lietsomaa kondomien käytön vastaista kantaa ja toivoi, että liike-elämä auttaisi rahallisesti taistelussa HIV-tartuntoja ja AIDSia vastaan.

– Olin järkyttyneenä katsonut rakkaiden ystävieni kuolevan tähän kauheaan tautiin. En ole koskaan aiemmin kertonut shokista, jonka sain nähdessäni nuoren naisen kuolevan immuunikatoon. Äskettäin myös nuori mies sairastui ja kuoli kolmen kuukauden sisällä, Elton kertoi.

Elton John perusti Elton John Aids Foundation -järjestön vuonna 1992 ja on sittemmin kerännyt miljoonia AIDSin uhreille, tutkimukseen ja taisteluun sairautta vastaan.