Hollywood-veteraani kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pitkän linjan Hollywoodin näyttelijäveteraani Paul Gleason on kuollut 67-vuotiaana. Vuodesta 1965 saakka televvisiosarjoissa ja elokuvissa näytellyt tähti menehtyi lauantaina keuhkosyöpään, joka huomattiin vasta kuukausi sitten.

Gleason esiintyi yhteensä peräti 60 elokuvassa ja kymmenissä televisiosarjoissa. Hänet muistetaan parhaiten The Breakfast Clubista, jossa hän näytteli vihaista rehtoria. Näkyviä rooleja hänellä oli myös elokuvissa Vaihtokaupat, Die Hard, Ladattu Ase ja Not Another Teen Movie.

Hänet nähtiin myös menestyksekkäissä televisiosarjoissa Kate & Allie, Falcon Crest, Miami Vice, Dallas, Hill Street Blues, L.A. Law, Seinfeld, Nash Bridges, Frendit ja Melrose Place.

Lisäksi hän esiintyi vuodesta 1971 lähtien myös Broadwaylla. Ennen näyttelijänuraansa Paul Gleason pelasi amerikkalaista jalkapalloa ja baseballia useissa joukkueissa. Uransa tiimellyksessä lahjakas näyttelijä julkaisi myös runokirjan.