Uusi Kiss jatkaa sittenkin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen jaettujen radiotoimilupien yhteydessä uutisoitiin laajasti, että puolivaltakunnallisen toimiluvan saanut Pro Radio Oy olisi ajamassa alas Uusi Kiss -kanavansa, jonka tilalle perustettaisiin uusi 15 – 40-vuotiaille suunnattu radiokanava.

Torstaina Pro Radio Oy:n taustalta löytyvä SBS Finland Oy kiisti tiedot Uuden Kissin lopettamisesta ja ilmoitti kanavan jatkavan myös seuraavalla toimilupakaudella. Yhtiön tiedotteen mukaan kanava kuuluu jatkossa entistä laajemmalla alueella, kun kuuluvuusalue laajenee Rovaniemelle ja Pohjanmaalle.

Stara.fi:n haltuun saamien asiakirjojen mukaan Pro Radio Oy:n lupahakemus perustuu nykyiseen Uusi Kiss -kanavaan, mutta yhtiön tarkoituksena on käynnistää taajuuksille uusi radiokanava uuden toimiluvan myötä. Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksessä todetaan seuraavaa:

”Pro Radio on hakenut toimilupaa käynnistääkseen radiokanavan, joka on suunnattu 15 – 35-vuotiaille tai vaihtoehtoisesti 20 – 40-vuotiaille kuulijoille, ja jonka ohjelmisto koostuu nuorille aikuisille suunnatusta hitti-, pop- ja rock-musiikista, uutis- ja ajankohtaisaineistosta ja viihteellisestä sisällöstä. Pro Radio on hakenut toimilupaa ensisijaisesti taajuuskokonaisuudelle 2, jolla hakija nykyisin harjoittaa 15-20-vuotiaille suunnattu radiotoimintaa nimellä Uusi Kiss.”

Pro Radio Oy on hakenut kyseistä taajuuskokonaisuutta myös kahdella muulla hakemuksella. Toinen haettu kanava on 9 – 20-vuotiaille nuorille suunnattu hittimusiikkiradio, joka toimisi yhdessä VoiceTV:n kanssa. Toinen saman taajuusalueen kanava on rock-musiikkiin perustuva 15 – 45-vuotiaille suunnattu aikuiskanava.

Ministeriön asiakirjojen perusteella nykyinen Uusi Kiss ei siis tule jatkamaan sellaisenaan, vaikka yhtiö niin tiedottaakin.