Lordi suojataan tavaramerkillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroviisuvoittaja Lordin nimi halutaan suojata luvattomilta rahastusyrityksiltä, kun Properties & Commenrce Oy on hakenut Lordi -sanalle tavaramerkkiä pian viisuvoiton jälkeen, 31. toukokuuta 2006.

Täyttä suojaa Lordi ei kuitenkaan saa ainakaan kyseisen hakemuksen perusteella, sillä se sisältää vain kaksi tavaraluokkaa; 18 ja 25. Luokka 18 suojaa Lordi-nimen nahkatuotteissa, matkalaukuissa, sateenvarjoissa, kävelykepeissä sekä piiskoissa, valjaissa ja satulavarusteissa. Luokka 25 antaa suojaa puolestaan vaatteissa, jalkineissa ja päähineissä.

Jatkossa Lordin nimen luvaton käyttäminen esimerkiksi fanipaidoissa ja pipoissa on siis kiellettyä. Suojaa ei ole kuitenkaan haettu esimerkiksi soittimiin, painotuotteisiin, peleihin, elintarvikkeisiin eikä ajanviete- ja kulttuuritoimintoihin. Näissä voi toki tulla kyseeseen Lordin nimen vakiintuminen harvinaisen nopeasti kaikkien tuntemaksi tunnukseksi.

Staran saamien tietojen mukaan samanlaiset hakemukset on tehty myös muualla eu-alueella.