BUZZ! – Suuri tietovisa (PS2)

Pelit · Stara.fi

Konsolimaailman hauskimpiin peleihin lukeutuva Buzz! sai jatkoa, kun Buzz! – Suuri tietovisa julkaistiin. Edeltäjänsä tavoin peliä pelataan sen omilla ohjaimilla, jotka tuovat peliin oman persoonallisen tunnelmansa.

Musiikin ja viihteen lisäksi nyt visaillaan myös yleisillä kysymyksillä. Luvassa on lukuisia eri pelitapoja, joista pelaajat voivat valita haluamansa tai pelata kaikkia. Erityisen hauskoja ovat ”pommi”, ”mosaiikkikuva” ja ”hitman”, jossa voi viedä pisteitä pelikavereilta.

Nopeus on valttia, mutta hätiköinti vie helposti pisteitä. Pelin parissa vierähtää huomaamatta tuntikausia. Kiireisimmät voivat toki valita pikapelin, mutta silloin ei voi rakentaa omaa pelihahmoaan. Pelipaikkana toimiva virtuaalistudio on mainio ja juontajakaksikot jututkin naurattavat ainakin pari ensimmäistä kertaa, mutta alkavat pian puuduttaa.

Kysymyksiä on liian vähän, sillä muutaman tunnin pelaamisen jälkeen samat kysymykset alkavat toistua liian usein. Buzz! on mainio peli useamman henkilön illanviettoon, mutta myös yksinpeli toimii kiitettävästi, vaikka onkin hieman lyhyt.

Plussat

– Monipuoliset pelimahdollisuudet

– Pelilajien kustomointi

– Yleisön ja pelihahmojen reaktiot

– Konsolien hauskin seurapeli

Miinukset

– Yksinpeli turhan lyhyt

– Kysymyksiä liian vähän

– Video- ja ääninäytteitä vähän

– Juonnot välillä häiritsevän pitkiä

Pisteet 4/5