Kotimainen lyhytelokuva menestyy verkossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimaisen lyhytelokuvan ja animaation julkaisukanava Pixoff.net on ylittänyt miljoonan katsotun elokuvan rajan. Neljättä toimintavuottaan juhliva palvelu tarjoaa katsojille lähes 600 elokuvaa katsottavaksi internetin välityksellä.

Suomen laaja lyhytelokuvan tekijäkunta on löytänyt internetistä kanavan levittää töitään ja katsojamäärät kertovat myös yleisön löytäneen lyhytelokuvat uudella tapaa. Menestys osoittaa internetin tarjoavan mahdollisuuksia Star Wreckin kaltaisten genre-elokuvien lisäksi myös huomattavasti laajemmalle sisältötarjonnalle draamatuotannoista dokumenttielokuvaan.

– Internet mahdollistaa yhteisöllisyyden ja saavutettavuuden, jonka kautta nuorille kotimaisille liikkuvan kuvan tekijöille on rakennettu suosittu julkaisu- ja palautekanava. Palvelun suosituimpien elokuvien takana on tyypillisesti aktiivinen ja kunnianhimoinen tekijäjoukko, joka osaa hyödyntää internetin mahdollisuuksia laajasti myös oman elokuvansa markkinoinnissa sen online-julkaisun jälkeen, Pixoffista todetaan.

Pixoff.net tarjoaa elokuvien lisäksi suurelle yleisölle myös elokuvauutisia, keskustelufoorumit ja laajan tietopankin. Pixoffin elokuvia on saatavissa myös DVD:llä ja niitä levitään uusiin digitaalisiin jakelukanaviin, kuten digi- ja mobiilitelevisioon.

Pixoffin yhteistyötahoina ja tukijoina ovat toimineet vuosien varrella mm. Opetusministeriö, AVEK, Suomen elokuvasäätiö sekä eri mediakeskukset ja oppilaitokset. Toimintaa ovat tukeneet vahvasti myös alan yritykset.