Yle lakkauttaa kanavia ja lisää nettitarjontaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Radioalan viime viikolla alkanut muutosvyöry jatkuu nyt Yleisradion puolella. Yle sai luonnollisesti pitää kaikki radiotoimilupansa, mutta on nyt itse päättänyt lopettaa vuodenvaihteessa YleQ -radiokanavansa. Lisäksi kirveen alle joutuu myös television Yle24 -uutiskanava.

Yle24 -kanavan tilalle tulee uusi Yle Extra -kanava, joka keskittyy lähinnä suoriin lähetyksiin esimerkiksi urheilu- ja konserttitapahtumista. Digitaalisen YleQ -kanavan lakkautuksen vastapainoksi Yleisradio laajentaa Radio Peilin ensimmäiseksi koko maan kattavaksi puheradioksi.

Muutokset ovat osa suurempaa Yleisradion rakenneuudistusta, jolla yhtiön koneistosta pyritään saamaan aikaisempaa enemmän irti. Samalla päivitetään myös Yle.fi verkkosivuston tarjonta, kun netissä julkaistaan muun muassa satoja tunteja arkistofilmejä ja radio-ohjelmia. Verkossa julkaistaan jatkossa myös kokonaisia radio- ja televisiokanavia yksittäisten lähetysten lisäksi.