Metallica veti Tallinnaan 78.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Tallinnassa ainoassa Pohjois-Euroopan konsertissaan esiintynyt rockjyrä Metallica sai aikaan hurmoksen, jollaista ei ole hetkeen Virossakaan nähty. Konserttiin saapui paikallisten lisäksi tuhansittain ulkomaalaisia ja yhteensä katsojia oli huimat 78.000.

Konsertin järjestäjän mukaan katsojista peräti noin 30.000 olisi saapunut paikalle ulkomailta. Pelkästään Suomesta Metallicaa oli katsomassa arviolta peräti 12.000 rockin ystävää.

Yhdysvaltalainen Metallica on yksi maailman menestyksekkäimmistä rock-yhtyeistä. Vuonna 1981 perustettu yhtye on myynyt yli 57 miljoonaa albumia pelkästään Yhdysvalloissa, ja maailmanlaajuisesti levyjä on myyty noin sata miljoonaa. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ja Lars Ulrich. Metallican tunnetuimpia hittejä ovat Enter Sandman, Nothing Else Matters ja One.