Provinssirock keräsi 62.000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Provinssirockin aurinkoisen lauantain sai kunnian aloittaa tyttöyhtye Indica. Päivän pääesiintyjänä nähty HIM heitti kesän ainoan Suomen keikkansa tutun varmalla tyylillä. Alun hittiputken jälkeen seurasi hienoinen suvanto, mutta setin lopussa tunnelma tiivityi taas mukavasti.

Isoossa teltassa pääesiintyjänä nähty Don Johnson Big Band ei jäänyt lainkaan HIMin varjoon, vaan tarjosi hurmioituneelle festariyleisölle energisen ja hauskan setin groovaavaa musiikkiaan. Yhtye höysti settiään leppoisasti lukuisilla covereilla.

Yhtye sai yleisöstä viimeisetkin mehut irti versioimalla lyhyesti Guru Joshin Infinity -technoklassikkoa ja Daddy Yankeen Gasolina -reggaeton-viisua ennen kuin päästi valloilleen jättihittinsä One MC, One Delay.

Lauantaiksi Törnävänsaareen oli saapunut 25.000 juhlijaa, eli tapahtuma oli eilisen osalta loppuunmyyty. Perjantaina paikalla oli järjestäjien arvion mukaan noin 17.000 ihmistä ja tänään sunnuntaina paikalle odotetaan 20.000 kuulijaa. Festivaali vetäisi näin ollen yhteensä 62.000 kävijää.

Viimeksi festivaali on myyty kokonaan loppuun vuonna 2001, jolloin esiintyivät muiden muassa Manic Street Preachers, Tool, Limp Bizkit , Weezer ja The Offspring. Alue oli silloin hieman pienempi ja sisällä oli 23.000 ihmistä jokaisena päivänä.