Discotähteä odottaa vankilatuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekkään Culture Club -yhtyeen keulahahmona 80-luvulla tunnetuksi tullut dj-discostara Boy George on edelleen haluttu mies. Tosin innokkaiden fanien lisäksi hänet haluaisivat nyt tavata myös poliisiviranomaiset.

Boy George, oikealta nimeltään George Alan O’Dowd, jätti perjantaina saapumatta New Yorkissa käytyyn oikeuden istuntoon, joten tuomari Judge Anthony Ferrara teki hänestä etsintäkuulutuksen, joka astuu tosin voimaan aikaisintaan 26. kesäkuuta. Silloin selviää onko poppari rikkonut ehdonalaisensa sääntöjä.

Boy George tuomittiin maaliskuussa tehdystä valheellisesta rikosilmoituksesta ehdonalaiseen. Hän kutsui viime vuoden lokakuussa asuntoonsa poliisit väittämällä, että asuntoon oli murtauduttu. Pian kuitenkin selvisi, että todellinen syy poliisien kutsumiseen oli mahdollisesti ryöstöyritys.

Avoimen homoseksuaalisena artistina tunnettu Boy George oli nimittäin kutsunut asuntoonsa prostituoidun, joka vaati maksuvaiheessa kaikkia asunnossa olevia rahoja itselleen, New York Post uutisoi tuolloin. Paikalle saapuneet poliisit löysivät asunnosta 13 pussia kokaiinia ja poppari tuomittiin viideksi päiväksi yhteiskuntapalveluun, 1.000 dollarin sakkoihin ja ehdonalaiseen.

Perjantaisessa oikeudenkäynnissä Boy George olisi halunnut ilmeisesti lieventää tuomiotaan sillä perusteella, että hän on tehnyt enemmän yhteiskunnallista työtä kuin häneltä olisi edellytetty. Hän on ollut mukana lukuisissa kampanjoissa ja toiminut tiskijukkana esimerkiksi AIDS/HIV-varainkeruuseen tähdänneissä tapahtumissa.

Tuomarin mukaan George ei ole vieläkään maksanut tuhannen dollarin sakkojaan, eikä ilmaantunut hänelle määrättyyn yhteiskuntapalveluun. Nyt tuomari haluaa tähden vankilaan suorittamaan tuomiotaan ehdottomana vankeustuomiona.

Uusimmat