Dixie Chicks : Taking The Long Way

Albumit · Stara.fi

Dixie Chicks on kauniiden naisten kantritrio, joka on herättänyt kohua arvostelemalla presidentti George W. Bushin ulkopolitiikkaa ja toisaalta saanut valtavasti arvostusta mm. Time-lehdeltä maailman muokkaamisesta.

Tärkeintä on kuitenkin musiikki ja sen taso näillä naisilla ei horju. Musiikki on raikasta kantria runsailla rock- ja pop-, jopa bluesvaikutteilla. Single Not Ready To Make Nice on YleX:n soittolistalla ja albumi oli kaksi viikkoa USA:n poplistan ykkösenä, nyt kakkosena.

Albumin viimeinen kappale I Hope on minusta tämän kesän vaikuttavin biisi. Grammy-ehdokkaanakin olleella kappaleella vierailevat mm. bluesmiehet John Mayer ja Keb’ Mo’, jolta on ilmestynyt juuri omakin uusi loistava albumi Suitcase.

Tuottajana levyllä on Rick Rubin, joka on työskennellyt mm. Neil Diamondin, Johnny Cashin ja Red Hot Chili Peppersin kanssa. Kappaleiden tekstit ovat hyvin henkilökohtaisia, sekä kantaaottavia. Lauluharmoniat soivat kauniisti ja sovitukset ovat virkistäviä kuin kuuma, kesäinen sade helteiden välissä.

Pisteet 4/5

Hannu Peltonen