Bloodpit-yhtyeen kappale NHL 07 -peliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelaisen Bloodpit-yhtyeen hitti Platitude on mukana syksyllä maailmanlaajuisesti ilmestyvän NHL 07 -pelin ääniraidalla. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun suomalaisen artistin kappale on mukana EA Sportsin julkaisemassa NHL-pelisarjassa.

EA:n muissa peleissä suomalaisartisteja on tosin esiintynyt aiemminkin, esimerkiksi Giant Robot keväällä ilmestyneessä FIFA Street 2:ssa.

Kyseinen NHL-sarja on maailman suosituimpia ja myydyimpiä videopelejä, ja sen tärkeimmät markkina-alueet ovat Keski- ja Pohjois-Eurooppa sekä Pohjois-Amerikka. Sarjan ensimmäinen peli ilmestyi vuonna 1992. Viimeisin versio NHL 06 julkaistiin PlayStation 2:lle, Xboxille, GameCubelle ja PC:lle.

NHL-sarjan soundtrackit ovat tunnetusti rock-painotteisia, ja aikaisemmilla versioilla ovat olleet mukana mm. System Of A Down, Faith No More, Franz Ferdinand, Queens Of The Stone Age ja Deftones.

Bloodpitin tuore Sauna Päälle EP nousi viime viikolla Suomen singlelistan ykköseksi. Ykkössija oli yhtyeen toinen kerta singlelistan kärkipaikalla. Toukokuussa yhtye esiintyi Los Angelesin Musexpo-tapahtumassa, ja toi sieltä tuliaisinaan amerikkalaisen 456 Enterprises -yhtiön kanssa solmitun lisenssisopimuksen. Parhaillaan Bloodpit kiertää kesän festivaaleja.