Supertähtien tuottajaguru kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas musiikkituottaja Arif Mardin on kuollut. Hän menehtyi syöpään kotonaan New Yorkissa viime sunnuntaina. Mardin tuotti lukuisten Atlantic Records -yhtyeen artistien musiikkia vuosina 1963 – 2001.

74-vuotias Mardin työskenteli menestyksekkäällä urallaan lukuisten megatähtien kanssa. Hänen tuottamaansa musiikkia ovat julkaisseet muiden muassa supertähdet Aretha Franklin, David Bowie, Diana Ross, Phil Collins, Chaka Khan, Bee Gees ja Barbra Streisand.

Vuonna 2001 hän perusti oman levymerkkinsä, Manhattan Recordsin, jonka kautta hän nosti pinnalle esimerkiksi Norah Jonesin. Urallaan Mardin sai huimat 40 kulta- ja platinalevyä ja voitti lisäksi parhaan tuottajan Grammy-palkinnon vuosina 1976 ja 2003.

Mardin haudataan kotimaahansa Turkkiin ensi viikolla.