X-Men tähti Britannian vaikutusvaltaisin homo

Viihdeuutiset · Stara.fi

X-Men -elokuvista tuttu näyttelijä Sir Ian McKellen on ykkösenä tuoreella The PinkList -listalla, joka pani järjestykseen Britannian vaikutusvaltaisimmat homomiehet. Lista rankkaa miehiä taiteen, median ja politiikan aloilta ja se julkistettiin EuroPride -tapahtuman yhteydessä Lontoossa.

X-Men elokuvien lisäksi myös Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa nähty McKellen on käynyt väsymättä kampanjaa homojen oikeuksien puolesta. Näillä ”avuilla” hänen taakseen toiselle sijalle jäi jopa maineikas poptähti Sir Elton John, joka sai taannoin ritarin arvonimen.

Kolmanneksi listalla sijoittui gaydar.co.uk -verkkosivuston perustajakaksikko Gary Frisch ja Henry Badenhorst, neljänneksi Sir Cameron Mackintosh ja viidenneksi EU komissaari Peter Mandelson.

McKellen on kiinnitetty pääosaan X-Men -sarjan tiimoilta tehtävään Magneto -elokuvaan, joka saa alustavien tietojen mukaan ensi-iltansa ensi vuonna.