Johnny Depp

Haastattelut · Stara.fi

Stara tapasi Pirates Of The Caribbean -elokuvan tähden Lontoossa. Johnny Depp paljastaa haastattelussa, miksi perheen perustaminen muutti hänen elämäntapansa.

Kolme vuotta sitten ensi-iltansa saanut Pirates Of The Caribbean: Mustan helmen kirous oli yllätysmenestys. Se on tuottanut jo yli 650 miljoonan amerikkalaisdollarin lippukassatulot. Pääosanesittäjä Johnny Depp sai roolistaan myös uransa ensimmäisen Oscar-ehdokkuuden. Depp on edelleenkin hämmästynyt elokuvansa megamenestyksestä.

– En missään vaiheessa edes ajatellut Pirates Of The Caribbean -elokuvan menestymismahdollisuuksia. Sen menestys tuntuu yllättävältä ja palkitsevalta työvoitolta, koska Disney-studion päättäjät olivat epävarmoja roolihahmoni tulkitsemistavasta, Depp tunnustaa.

Pirates Of The Caribbean -elokuvan rahoituksesta vastanneen Disney-studion edustajat ovat jo vakuuttuneet Johnny Deppin luoman kapteeni Jack Sparrowin persoonallisen olemuksen rajattomista myyntimahdollisuuksista suurelle elokuvayleisölle. He uskovat Sparrowin seikkailuiden kiinnostavan ihmisiä vielä vuosikausia, suunnitteilla on kokonainen elokuvasarja. Sarjan kakkoselokuvasta odotetaan kuluvan kesän megamenestystä, kolmas osa saa ensi-iltansa ensi vuoden toukokuussa.

Jerry Bruckheimerin tuottaman ja Gore Verbinskin ohjaaman Pirates Of The Caribbean -sarjan kakkososa, Pirates Of The Caribbean: Kuolleen miehen kirstu, on elokuvasarjan ensimmäisen osan tavoin yllättävä toimintaseikkailuelokuva, jossa merirosvotarinan sankarit taistelevat yliluonnollisia voimia vastaan. Pääosissa nähdään Johnny Deppin lisäksi Orlando Bloom ja Keira Knightley.

Merirosvokapteeni Jack Sparrow (Johnny Depp) kuulee yllättäen olevansa verivelassa legendaarisen Lentävä hollantilainen -aavelaivan kapteeni Davey Jonesille (Bill Nighy). Jackin on maksettava velkansa tai hän joutuu ikuiseen kadotukseen. Jackin velanmaksusuunnitelmat tuhoavat Will Turnerin (Orlando Bloom) ja Elizabeth Swannin (Keira Knightley) hääsuunnitelmat, koska he joutuvat auttamaan häntä ahdingossaan.

– Merirosvotarinat ovat aina kiinostaneet ihmisiä, koska merirosvojen vapaus tuntuu kiehtovalta asialta. Minäkin halusin lapsuudessani merirosvoksi. Jack Sparrow on syntynyt minusta. Minä olen Jack Sparrow ja Jack Sparrow on minä, Johnny Depp kertoo Staralle.

Mielenkiintoista ja haastavaa työtä

Pirates Of The Caribbean -elokuvasarja tekee Johnny Deppistä todellisen Hollywood-tähden. Hän ansaitsee jopa sarjan kakkos- ja kolmososista yhteensä 40 miljoonaa dollaria. Vaikka Depp laajentaa näiden elokuvien myötä repertuaariaan perinteisten blockbuster-leffojen suuntaan, hän lupaa jatkavansa näyttelemistä myös riippumattomissa pienelokuvatuotannoissa.

Pääosat Interview With A Vampire ja Speed -elokuvissa hylännyt Johnny Depp on ollut uransa alusta lähtien indie-elokuvien arvostetuimpia ja suosituimpia tähtinäyttelijöitä. Depp on valinnut rooleja elokuvista, joita on kuvailtu haasteellisiksi, epätavanomaisiksi ja jopa oudoiksi. Hän on kuitenkin saanut pelkästään positiivisia arvosteluja elokuvista kuten Edward Saksikäsi, Päätön ratsumies ja Jali ja suklaatehdas.

– Minulla ei ole ollut koskaan urasuunnitelmaa. Minulle vain tarjotaan rooleja. Nautin erilaisten roolihenkilöiden luomisesta, koska se on mielenkiintoista ja hauskaa työtä.

– Työpalkkion suuruudella ei ole vaikutusta päätöksiini. Jos elokuvan tarina kiehtoo minua ja elokuvan toteutuksen osat ovat kohdallaan, osallistun projektin toteutukseen, Depp lupaa.

”Olin todellinen idiootti!”

Kentuckyssa vuonna 1963 syntynyt John Christopher Depp II vietti lapsuutensa Floridassa. Rock-muusikon urasta haaveillut Depp keskeytti koulunsa viisitoistavuotiaana, kun hänen tarjoilija-äitinsä ja insinööri-isänsä erosivat. Depp innostui näyttelemisestä avioiduttuaan viisi vuotta myöhemmin näyttelijä Lori Jane Allisonin kanssa, he erosivat kahden avioliittovuoden jälkeen.

21 Jump Street -televisiosarjassa näytellyt Depp pääsi maistelemaan elokuvamenestystä vuonna 1990 ensi-iltansa saaneen Cry-Baby -elokuvan ansiosta.

Depp alkoi saada nopeasti mainetta myös arvaamaattoman käytöksensä takia. Hän joutui alkoholi- ja huumeongelmiensa takia skandaalilehtien sivuille. Myös Deppin naisystävät vaihtuivat tiheään tahtiin, hän on seurustellut muun muassa Winona Ryderin, Sherilyn Fennin ja Kate Mossin kanssa.

Depp rauhoitti elämäntyylinsä, kun hän tapasi ranskalaisen laulaja-näyttelijä Vanessa Paradisin vuonna 1998. Hän muutti Los Angelesista Pariisiin ja perusti Paradisin kanssa perheen. Heillä on nykyisin kaksi lasta, seitsemänvuotias Lily-Rose ja nelivuotias Jack.

– Olin ennen perheeni perustamista idiootti, joka tuhlasi aikaansa turhanpäiväisiin asioihin. Lasten saaminen ja isyys ovat muuttaneet minua ihmisenä. Vastasyntyneen lapsen näkeminen avasi silmäni.

– Tiedän nyt, kuka olen. Vaimoni ja lapseni ovat luoneet perheen ja kodin tunteen, josta on tullut elämäni perusta. Lasten kanssa on mukava kokeilla erilaisia asioita. Me leikimme ahkerasti esimerkiksi barbeilla – tai ainakin minä leikin, Depp nauraa.

Jouni LeinonenLontoo