Jippu : Kukkakaupan kulmalla

Singlet · Stara.fi

Helsinkiläinen 20-vuotias Jippu on tuore laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi Kii -esikoissinglensä viime syksynä. Tunnelmallinen kappale päätyi myös FC Venus -elokuvaan. Nyt Jippu julkaisee toisen singlensä Kukkakaupan kulmalla.

Levy-yhtiön mukaan Jipun soundi yhdistelee 70-luvun folkmaisuutta ja suurten souldiivojen tapaa käyttää ääntä. Kukkakaupan kulmalla onkin hieman erityislaatuinen kappale. Tiedote vertaa sitä Madonnaan ja Whitney Houstoniin, mutta kummallakaan ei ole mitään yhtymäkohtia tähän tyylisuuntaan. Ennemminkin referenssinä voisi olla Kate Bush ja muut hipahtavat ”taidelaulajat”.

Jipun flow ja lyriikoiden jäsentely kuulostaa oudon tönköltä, eikä äänikään tunnu kestävän. Jos tämä on valittu tyyliseikka, niin se on kovin erikoinen valinta. Joka tapauksessa tässä kappaleessa kolahtaa osittain vain lyriikka, kun muu viisu jää jonnekin vakan alle. Jippu on luultavasti niitä artisteja, jotka pitää nähdä livenä ennen kuin musiikki kolahtaa.

Materiaalin tuottajana on toiminut Scandinavian Music Groupin basisti Anssi Växby. Syyskussa julkaistavalla Salaisuuksia joita yksinäiset huutaa unissaan -esikoisalbumilla ovat mukana myös Tuure Kilpeläinen ja Samuli Laiho.

Pisteet 2/5