Rocklegenda The Who palaa 20-vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen brittirock-yhtye The Who palaa tänä vuonna keikoille ensimmäistä kertaa yli 20-vuoteen. Samalla yhtye julkaisee myös ensimmäisen studiolevynsä sitten vuoden 1982.

Yhtyeen elossa olevat jäsenet Roger Daltrey ja Pete Townshend soittavat syyskuussa alkavalla kiertueella yhteensä 16 keikkaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Eurooppaan ja Kauko-Itään yhtye suuntaa ensi vuoden alussa. Rock-ikoneiksi nousseiden artistien mukana keikoilla soittavat basisti Pino Palladino, kosketinsoittaja John ’Rabbit’ Bundrick, kitaristi Simon Townshend ja rumpali Zak Starkey, joka on The Beatles-yhtyeestä tutun Ringo Starrin poika.

Lehdistötilaisuudessa Townshend ja Daltrey kertoivat halunneensa tehdä uutta levyä jo useiden vuosien ajan, mutta basisti Entwistlen kuoleman takia suunnitelmat pitkittyivät vuonna 2002. Yhtyeen tulevan albumin työnimenä on Who 2, ja se tullaan julkaisemaan alustavien tietojen mukaan lokakuussa. Paluukeikka nähdään Philadelphiassa 12. syyskuuta.

Yhtye on yksi maailman suurimmista rock-ikoneista kautta aikojen. Esimerkiksi U2-yhtyeen Bono ja Queen-yhtyeen Brian May ovat todenneet yhtyeen olleen esikuvansa. The Who on esiintynyt myös suositussa Simpsonit -piirrossarjassa. Yhtyeen tavaramerkiksi nousi aikanaan hotellihuoneiden tyylikäs tuhoaminen.