Nick Lachey

Haastattelut · Stara.fi

Stara tavoitti puhelimitse New Yorkista supertähti Nick Lacheyn, joka tuli suomalaisille tutuksi viimeistään ex-vaimonsa Jessica Simpsonin ja pariskunnan yhteisen Newlyweds -realityohjelman kautta. Nick oli tosin menestyvä poptähti jo 90-luvulla, sillä hänen 98 Degrees -yhtyeensä levyt ovat myyneet Yhdysvalloissa moninkertaista platinaa.

Jessican isän ideoima Newlyweds sai molempien uran rakettimaiseen nousuun ja Nickin sooloura otti julkisuuden myötä jättimäisen harppauksen eteenpäin. Hänen ensimmäinen soololevynsä SoulO ei ottanut vielä tuulta alleen, mutta tuore kakkoslevy What´s Left Of Me on menestynyt erittäin hyvin. Julkisuuden voima on siis valtava.

Nick erosi laulaja-näyttelijä Jessicasta Simpsonista viime vuoden lopulla, ja erosta tuli yksi maailman seuratuimmista. Sittemmin kohu on jo hieman laantunut, mutta haastattelun aluksi levy-yhtiön edustaja muistutti kuitenkin Staraa siitä, ettei Jessicasta saa haastattelussa kysyä mitään.

Saimme Nickin langan päähän 6. heinäkuuta, eli poppari oli ehtinyt jo toipua Yhdysvaltain kansallispäivästä, jonka hän vietti lehtitietojen mukaan televisiokasvo Vanessa Minnillon kainalossa.

– Olin New Yorkissa ja esiinnyin suuressa ilotulitus-show’ssa. Sitten hengailin ystävieni kanssa, grillasimme ja otimme muutaman oluen. Sellainen oli minun itsenäisyyspäiväni, Nick kertoi.

Äiti patisti poikiaan artistiuralle

Nick on toinen Lacheyn perheen artistinuorukainen, sillä myös hänen veljensä Drew on mukana tauolla olevassa 98 Degrees -yhtyeessä. Molempia kannustettiin musiikin pariin aktiivisesti jo lapsena.

– Lapsuuteni oli hyvin musikaalinen. Äitini oli suuri musiikin ystävä ja hän soitti kotona musiikkia tauotta, kun olin lapsi. Hän rohkaisi minua musiikkiuralle ja ohjasi minua tietoisesti siihen suuntaan. Olen hänelle siitä kiitoksen velkaa.

Soolouralle siirtynyt Nick joutuu nykyisin ottamaan esiintymislavan haltuun yksin, joten vastuu yleisön viihtymisestä on kasvanut huimasti.

– Se on todella erilaista. Totuin laulamaan kolmen muun kaverin kanssa ja nykyisin joudun olemaan lavalla yksin. Totta puhuen minä nautin esiintyä erilaisten koreografioiden kanssa. Nyt lavalla olemme vain minä ja yhtyeeni, joten show on erilainen. Nautin siitä enemmän kuin olisin osannut odottaa, vaikka se tuntui aluksi hieman oudolta.

Avioero näkyy sanoituksissa

Nick kirjoitti uuden levynsä kappaleita, kun Jessica ilmoitti pariskunnan kolmen vuoden avioliiton päättymisestä. Levyn What´s Left Of Me -nimikkokappaleen sanat hän kirjoitti vielä samana päivänä. Siksi tähden uusin albumi on erittäin henkilökohtainen.

– Se on hyvin hyvin henkilökohtainen. Levy kirjoitettiin aikana, joka oli minulle henkisesti erittäin raskasta aikaa. Uskon, että paljon silloisia tunteitani välittyi eron mukana myös levylle, ja ehkä juuri siksi olenkin niin ylpeä lopputuloksesta, Nick kertoo.

Poptähti on kasvanut levyjensä myötä ja uusi albumi onkin esikoista selvästi aikuisempaa materiaalia. Avioero ja julkisuus ovat siis kasvattaneet henkisesti.

– Olen samaa mieltä. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, koska edellisellä albumillani en kyennyt tekemään sellaista levyä, jonka olisin halunnut tehdä. Levy-yhtiöni tuki minua ja antoi kokeilla erilaisia soundeja, jotta voisin tehdä haluamani tyylisen levyn. Minusta kykenin uudella albumillani kehittymään ja muuttumaan, koska olen elämässäni nyt aikuisemmassa tilanteessa kuin aiemmin ja se kuuluu myös levyllä.

Kuluneen kesän aikana Nick Lachey on siis lukeutunut maailman seuratuimpiin megatähtiin ainakin otsikoiden lukumäärällä mitattuna. Hänen mukaansa suuri osa jutuista on kuitenkin tuulesta temmattuja.

– Voin todellakin sanoa, että minusta kirjoitetaan paljon asioita, jotka eivät ole totta. Erityisesti juorulehdissä on paljon pelkkää arvailua. Pyrin aina kertomaan ihmisille, että noita juttuja pitää lukea eräänlaisen suodattimen läpi. Juorulehtien jutuissa ei ole paljoakaan totta, Nick paljasti Staralle.

Koska juorulehtien juttuihin ei voi luottaa, eikä niitä vastaan voi taistellakaan, Nick jättää roskalehdet mieluiten omaan arvoonsa, eli lehtihyllyyn.

– Yritän olla lukematta niitä juttuja, koska silloin tukisin roskalehtiä. Se olisi hieman tekopyhää. Kun kuulet tuollaisia arvailuja ja epäilyjä, on paras keino elää elämääsi ja olla välittämättä siitä mitä muut sanovat tai tekevät.

Sooloura menee poikabändin edelle

Suosittu 98 Degrees -yhtye on parhaillaan tauolla, mutta Yhdysvalloista kantautuneiden huhujen mukaan bändi suuntaisi pian studioon. Nick kiisti kuitenkin nämä tiedot perättöminä.

– Meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia palata studioon. Olemme kyllä keskustelleet siitä ja jossain vaiheessa se tulee varmasti ajankohtaiseksi. Nautin laulamisesta noiden kundien kanssa ja haluan tehdä sitä vielä uudelleen, mutta tällä hetkellä siitä ei ole suunnitelmia.

Nickin veli Drew on perustanut perheen sillä välin, kun poikien yhtye on ollut telakalla. Samalla Nick on saanut maistaa perhe-elämää veljensä Isabella-tyttären enon näkökulmasta.

– Olen tosiaan eno ja se on todella upeaa! On uskomaton kokemus nähdä hänen kasvavan päivä päivältä. Drew on ollut viime aikoina hyvin kiireinen, kun hän on tehnyt töitä Broadwayllä. Myös yhtyeen muut jäsenet ovat tehneet omia juttujaan ja odotamme itsekin että saisimme taas tehdä musiikkia yhdessä.

Nick yritti saada televisiouralleen jatkoa romanttisesta komediasarjasta, mutta pilottijakson jälkeen sarja hyllytettiin. Kuntovideolla nykyisin esiintyvä Nick on vielä ehdolla He Said, She Said -komediaelokuvaan. Lähitulevaisuudestaan Nick ei halua ennustaa mitään.

– Olen oppinut, että elämällä on hauska tapa muuttaa suuntaansa. Yritän työskennellä kovasti ja katson mihin se vie, Nick valottaa elämänohjettaan Staralle.

Hollywoodin sinkkuelämä on yliarvostettua

Kesän aikana Nick Lachey on yhdistetty useaan otteeseen Vanessa Minnilloon, ja pariskunta onkin ikuistettu jo lukuisia kertoja esimerkiksi lentokentillä, gaalailloissa ja kuhertelemassa uimarannalla. Virallisesti Nick on kuitenkin vielä sinkku.

Todellinen sinkkuelämä Hollywoodissa ei ole ihan Sinkkuelämää -sarjan luokkaa eikä edes sellaista kuin saamme lukea viihdelehdistä. Tiedustelimme Nickiltä, ovatko hänen päivänsä täynnä julkkiskemuja ja supermallien kanssa deittailua.

– Se ei ole läheskään sellaista kuin ihmiset ajattelevat. Olen nyt keskittynyt vain uraani ja panostan nyt siihen. Henkilökohtainen elämä asettuu ajan kanssa enkä ole nyt kovin huolestunut siitä. Mitä supermalleihin ja juhliin tulee, niin itse pyrin olemaan enemmänkin rauhallinen koti-ihminen.

”Suomessa on kaunista!”

Syyskuussa Nick suuntaa soolouransa ensimmäiselle kiertueelle. 26 keikan turnee nähdään Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Lacheyn mukaan myös Eurooppa voi olla kalenterissa vielä tämän vuoden aikana.

– Juuri nyt markkinoimme albumia, minkä ansiosta saan toivottavasti hyvin pian mahdollisuuden lähteä kiertueelle Eurooppaan. Toivottavasti pääsen sinne pian. Minulla ei ole nyt kalenteriani esillä, mutta toivottavasti markkinointikiertueemme tulee myös Suomeen vielä tämän vuoden aikana.

Kaukainen Suomi ei ole Nickille vieras, sillä hän on käväissyt tutustumassa Lapin pimeään talveen jo aiemmin.

– Olen käynyt kerran Suomessa, Rovaniemellä. Siellä oli todella kaunista. Olimme siellä hieman ennen Joulua. Se oli hienoa aikaa käydä Suomessa ja nautin lyhyestä visiitistäni Suomeen. Odotan pääseväni pian takaisin, Nick toivoo.

Jocka Träskbäck

HUOM! Kuuntele tämä Nick Lacheyn haastattelu Staran podcastissa tästä! Stara.fi tapasi myös Jessica Simpsonin viime syksynä Lontoossa. Lue haastattelu tästä!