Muodon vuoksi -sarjan tähdet

Haastattelut · Stara.fi

Stara tapasi Muodon vuoksi -televisiosarjan tähdet Lontoossa. Sarja keräsi jo alkuaikoinaan maailmalla runsaasti lööppejä ja kohujuttuja. Näyttelijät Roma Maffia ja John Hensley kertovat, että sarja on puhdasta viihdettä katsojille.

Muodon vuoksi -sarjan vastaavana tuottajan toimii Michael M. Robin, jonka kädestä ovat syntyneet myös suositut tv-draamat NYPD Blue ja L.A. Law. Yhdysvalloissa vuodesta 2003 saakka esitetty sarja selätti heti alkaessaan monet uutuussarjat. Parhaillaan jenkkilässä pyörii sarjan neljäs tuotantokausi.

Paljon puhetta ja mediakohuakin herättänyt sarja saa pian jatkoa myös Suomessa, kun kolmas tuotantokausi käynnistyy vuoden 2007 alussa. Sarjan pääosissa nähdään yhä tutut kasvot Julian McMahon, Dylan Walsh, Joely Richardson John Hensley ja Roma Maffia.

Tähtinäyttelijät Hensley ja Maffia saapuivat Lontooseen, loistohotelli Dorchesteriin, markkinoimaan draamasarjaa ja kertomaan omasta elämästään. Ennen Muodon vuoksi -sarjaa Maffia esiintyi menestyksekkäissä tv-sarjoissa Law & Order, Teho-osasto ja Sopranos.

John Hensley puolestaan kävi kokeilemassa näyttelijäntaitojaan Sopranos ja Strangers With Candy -sarjoissa, minkä jälkeen hänet kutsuttiin Muodon vuoksi -sarjan koekuvauksiin.

– Vuosi ennen ohjelman pilottijaksoa sain käsikirjoituksen tuottaja Ryan Murphyltä ja jouduin koe-esiintymiseen. Persoonallisuuteni ja tyylini sopivat roolihahmoon, joten minusta tuli Dr. Liz Cruz, Roma Maffia kertoi Staralle Lontoossa.

– Mielestäni Muodon vuoksi -sarja on loistavaa viihdettä, vaikka siinä onkin suoria otteita oikeasta elämästä. Haastavinta on löytää oikea kombinaatio viihdettä ja aitoa elämää sarjaan sekä roolihahmooni, John Hensley jatkoi.

”Emme ole luovuttajatyyppejä!”

Näyttelijä Hensley myöntää, ettei hänen nuoruutensa ollut helppo. Nyt hän kannustaa nuoria ja vanhempiakin uskomaan unelmiinsa ja tekemään kovasti töitä saavuttaakseen ne.

– Nuorena olin hyvin vihainen ja ajattelematon. En jaksanut oikein keskittyä mihinkään. Onneksi vanhempani tukivat minua ja kannustivat lukemaan draamaa ja näytelmää.

– Opin vanhemmiltani, että periksi ei pidä antaa milloinkaan ja positiivinen kannustaminen loi uskoa tulevaisuuteen. Unelmista tulee totta, kun niihin jaksaa uskoa. Ainakin minun kohdalla on tapahtunut niin.

– Tällä hetkellä elän unelmieni keskellä, koska saan tehdä tätä työtä. Rakastan näyttelemistä ja käsikirjoituksien lukemista, sillä niiden avulla pääsen kokonaan uuteen maailmaan ja elämään käsiksi, Hensley tiivisti.

Myös Roma Maffia myöntää, että räväkällä ja avoimella mielellä elämässä pääsee pitkälle.

– En ole mikään perinteinen nainen, joka istuu hiljaa ja katsoo vierestä asioita. Luonteeltani olen sisukas ja pippurinen nainen kotona ja työpaikalla, Maffia paljasti.

Timo Repo

Lontoo