Humane : Dreamcircus

Albumit · Stara.fi

Humanen syyskuussa julkaistava uutukais-albumi Dreamcircus jatkaa suurin piirtein samoilla linjoilla kuin bändin aikaisempi tuotanto. Bändin vokalisti, mallinakin tunnettu Kim Herold on kirjoittanut lähes kaikkiin levyn biiseihin sanoitukset.

Erityisen mielenkiintoinen ”laini” löytyy biisistä Dark Water, jossa Herold laulaa ”Leave yourself for another body, i always wanted to be a girl”.

Levyn yleissoundi on surumielinen. Uutta on mahtipontisuutta biiseihin tuovien jousisoittimien ja puhaltimien käyttö. Maanläheiset kitarasoundit ja rauhalliset tunnelmat hallitsevat levyn jokaista raitaa tehden siitä hyvin tasapainoisen kokonaisuuden.

Slovari Stay Here Tonight toimii varmasti sanoituksineen päivineen hyvänä taustana sydänsuruja potevalle. Dancing Shoes -biisissä taustan erikoiset soittimet ja Etelä-Amerikan mieleen tuovat akustiset kitarasoundit ovat mukava piriste. Shoot Me Up ja jamaikatyylinen Here To Last ovat iloisia poikkeuksia muuten niin melankolisella levyllä. Jälkimmäisessä kuullaan vierailevan tähtenä Kwan-yhtyeen Tidjania.

Hieman rokimpaa Humanea edustavat biisit Believe sekä levyn toinen sinkkulohkaisu Dirty Water. Slovaripuolen parhaimmistoa on Goodbye, jonka taustan jousisoittimet ja biisissä vieraileva upeaääninen Johanna Sandell rikkovat mukavasti hetkeksi surua tihkuvan yleisfiiliksen.

Kim Heroldin tyyli laulaa biisit samalla lailla käy pidemmän päälle yksitoikkoiseksi. Miehen ääni ei myöskään riitä kunnon revittelyihin, rockimmissa biiseissä hän ei ihan yllä parhaimpaansa. Muutoin Dreamcircus on ihan kelpo yksinäisten koti-iltojen soundtrack.

Pisteet 3/5