Epämiellyttävä totuus

Elokuvat · Stara.fi

Yhdysvaltain edellisissä presidentinvaaleissa eniten ääniä saanut, mutta korkeimman oikeuden päätöksellä vaalit hävinnyt Al Gore on ottanut ilmastokysymyksen vakavasti. Hän on puhunut aiheestaaan julkisesti jo yli tuhat kertaa, mutta nyt hän saavuttaa massat Davis Guggenheimin ohjaamalla Epämiellyttävä totuus -dokumenttielokuvalla.

Ihmiskuntaa uhkaava aikapommi tikittää. Jos valtaosa maailman tiedemiehistä on oikeassa, meillä on vain kymmenkunta vuotta aikaa välttää katastrofi, joka voi syöstä planeettamme tuhon tielle. Elokuva on todellisuudessa kuvitettu luento, mutta erittäin mielenkiintoinen sellainen. Siinä on ehkä hieman liikaa tilastoja ja graafeja, mutta niiden ansiosta elokuvan sanoma avautuu varmasti katsojille.

Jos ilmastonmuutos ei ole tähän asti juuri hetkauttanut, kannattaa katsoa tämä dokumentti. Se kertoo Al Goren pyrkimyksistä paljastaa ilmaston lämpenemiseen liitetyt myytit ja väärinkäsitykset, sekä ehdottaa toimia kohtalokkaan kehityksen ehkäisemiseksi. Ansaitusti kritiikkiä sataa varsinkin George W. Bushin hallinnon päälle, joka joutuukin täysin naurunalaiseksi. Guggenheim sivaltaa lisäksi myös Bushin käsittämätöntä uudelleenvalintaa presidentiksi.

Mikäli et ole vielä ryntäämässä elokuvateatteriin, suuntaa kuitenkin osoitteeseen www.climatecrisis.net. Tämä dokumentti pitäisi olla pakollinen kaikille kansalaisille.

Pisteet 3/5