Beyonce : B’Day

Albumit · Stara.fi

Destiny’s Child naistriossa vaikuttaneen Beyoncen toinen soololevy B’Day tuottaa tanssittavaa hittimusiikkia odottaville suuren pettymyksen. Albumin parhaimmat ja samalla tanssittavimmat biisit ovat sinkkunakin julkaistu Deja Vu sekä levyn bonusraita Check On It.

Ring the Alarm kuulostaa hieman kokeellisemmalta kipaleelta. Biisin yksinkertainen paikallaan junnaava melodia ja taustan hälytysääni eivät kuitenkaan toimi. Ainakaan tanssilattialla. Suga Mama erottuu muista levyn biiseistä 70-luvun tyylisillä taustoillaan. Hyvän kuuloisen alun jälkeen laulu kuitenkin lässähtää pahasti.

Albumilta äskettäin julkaistu toinen sinkku Irreplaceable kuuluu slovari-osastolle. Biisi kuuluu toki albumin parhaimmistoon, vaikkei sekään herätä järin suuria tunteita. Laulussa on hyvin tavanomaiset taustat ja kitaran sointukuviot, mutta Beyoncen laulutyyli ja laulumelodia tuovat kokonaisuuteen onneksi hiukan omaperäisyyttä.

Beyoncen levyltä löytyy aika paljon soul-henkistä irrottelua. Esimerkiksi Resentment perustuu täysin Beyoncen ja taustalaulajien soulahtavaan äänenkäyttöön. Artisti on itse osallistunut biisien tekemiseen sekä levyn tuottamiseen. Laulajan poikaystävä, hiphop-moguli Jay-Z, vierailee albumilla biiseissä Deja Vu ja Upgrade U.

Albumin heikkoutena on se, että useimmista biiseistä puuttuu ”se jokin”. Helmiä ei levyltä juurikaan löydy. Kokonaisuus on keskitason täytettä, jossa Beyoncen mainiot laulutaidot menevät hieman hukkaan.

Pisteet 2/5