Finity Essence Vol. 2

Albumit · Stara.fi

Kotimaista konemusiikkia yksiin kansiin kokoava Finity Essence sai jo toisen osansa, kun uusi suomalainen levymerkki Finity Recordings julkaisi täysin suomalaiseen musiikkin pohjautuvan tuplakokoelman. Julkaisu sisältää 18 kappaletta, joista suuri osa on ennenjulkaisematonta materiaalia.

Progressiivinen ykköslevy lähtee liikkeelle Corydalicsin kevyen chillaavissa tunnelmissa, ja soundi tiukentuu hiljalleen levyn myötä hard tranceksi. Erityisen hyvin ykköslevyltä toimivat Allenden Dismal Clouds ja Supermodels From Paris tanakalla Keep On -kappaleellaan, joka on lähes hittikamaa. Sundawnerin Bizarre alkaa laimeasti, mutta kasvaa lopulta mainioksi tanssiraidaksi. Ykköslevyn paras raita on kuitenkin Miika Kuisma & OlliS kappaleellaan Awakening.

Kakkoslevyn alku tuo elävästi mieleen legendaarisen Cosmic Babyn, mutta jo kakkosraidalla Winkeen The Island tiukentaa tunnelman uplifting-osastolle ja jalka tamppaa lattiaa kiihtyvään tahtiin. Positiivisia yllätyksiä levyllä tarjoilevat myös Miikka Leinonen eteerisellä End Of Days -kappaleellaan, jonka onnistunut breikki ansaitsee erityiskiitoksen. Hieno biisi. Dallas Superstars Remix Beatpushersin RHT -biisistä toimii myös hienosti perinteiseen DSS tyyliin. Kokoelman päätösraita, Modulationin White Flame, ei aivan yllä odotuksiin.

Kotimaiset tekijät ovat pystyneet upeisin suorituksiin, eikä levy jää milliäkään jälkeen kansainvälisistä julkaisuista. Päinvastoin. Kokoelman kappalejärjestys on mietitty tarkkaan, ja sen ansiosta molemmat levyt muodostavat selkeän kaaren. Lisäksi levyjä ei ole miksattu ja versiot ovat täyspitkiä, joten dj-käytössä Finity Essence on mitä mainioin työkalu, jos vain suostuu cd-materiaalia soittamaan.

Tämän osaston kauraa ei Suomessa liikoja julkaista, joten laadukas kokoelma on hatunnoston arvoinen suoritus sekä levymerkin, että kotimaisten artistien suuntaan. Toivottavasti pian saadaan lisää tätä herkkua.

Pisteet 4/5