Tom Hanks elää ja voi hyvin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen internetissä levisi kulovalkean tavoin perätön ”uutinen”, jonka mukaan näyttelijä Tom Hanks olisi kuollut Uudessa-Seelannissa sattuneessa onnettomuudessa. Huhujen mukaan Hanks olisi pudonnut eilen aamulla jyrkänteeltä elokuvansa kuvauksissa. Maan viranomaiset vahvistivat kuitenkin jo eilen useille medioille tietojen olevan perättömiä.

TMZ.com -julkaisun mukaan Tom Hanks on parhaillaan toisella puolella maailmaa, Kanadassa, kuvaamassa Charlie Wilson’s War -nimistä elokuvaansa. Perättömän huhun jäljet viittaavat huhuihin keskittyneeseen Fakeawish.com -verkkosivustoon, jossa kyseisestä uutisesta oli mies- ja naisversiot.

Hieman samankaltainen tapaus sattui maaliskuussa myös Suomessa, kun useilla keskustelupalstoilla levitettiin tietoa manageri Cris Owenin kuolemasta. Stara.fi tavoitti seuraavana päivänä Owenin Ruotsista täysissä voimissaan. Hän teki myöhemmin Ruotsin poliisille tutkintapyynnön huhujen alullepanijasta.