Rotat ja melankolia myivät kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Animaatiohahmojen muodostama hardrock yhtye The Ratzz on myynyt kultalevyyn oikeuttavan määrän debyyttialbumiaan Hard Ratzz Hallelujah. Albumilistan kärkisijoilla viihtynyt albumi julkaistiin kuukausi sitten.

Levy-yhtiön mukaan rottakolonna suuntaa ensi vuonna tien päälle, kun Rizzy Ratson (laulu), Gene La Borotta (skitta) ja Hercules Von Wotta (rummut) lähtevät livekiertueelle.

Kultalevyn verran on myynyt myös marraskuun lopulla julkaistu Synkkien laulujen maa -kokoelma, jossa tutut artistit esittävät Suomen synkimpiä lauluja albumille Helsingin Sanomien juttusarjan Suomen synkin laulu -innoittamana.

Osa kulta-albumin kappaleista tulee suoraan artikkelisarjaan kootuilta biisilistoilta, kuten yleisöäänestyksen voittanut Peltoniemen Hintriikan surumarssi, joka saa albumilla lopullisen muotonsa Lauri Tähkän esittämänä. Muutama albumin kappaleista on mukaan lähteneiden artistien omia valintoja, kuten esimerkiksi Ville Valon tulkitsema Kun minä kotoani läksin sekä Villen ja Kari Tapion sydäntä riipaiseva duetto Täällä pohjantähden alla.