Näyttelijä Esko Nikkari on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Esko Nikkari on kuollut. Pidetty pohjalaisnäyttelijä menehtyi sunnuntaina Seinäjoen keskussairaalassa 68-vuotiaana. Yli 60 televisiosarjassa ja elokuvassa nähdyn Nikkarin yksi tunnetuimmista rooleista oli vuonna 1988 ensi-iltansa saanut Pohjanmaa -elokuva, jossa hän näytteli Paavo Hakalan roolia.

Toisen ikimuistoisen roolinsa hän teki vuonna 1991 elokuvassa Tulitikkutehtaan tyttö, josta hänet palkittiin parhaan miessivuosan Jussi-pystillä.

Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän teki vuonna 1974 elokuvassa Karvat. Hänen viimeiseksi suuremmaksi elokuvakseen jäi viime vuonna nähty Timo Koivusalon Kaksipäisen kotkan varjossa. Tänä vuonna työn alla oli vielä Isiä ja hirviöitä ja Elämän veistos -lyhytelokuvat.

Esko Nikkari oli syntynyt Lapualla 23. marraskuuta 1938.