Bonosta tulee ritari

Viihdeuutiset · Stara.fi

Irlantilaisen U2 -yhtyeen keulahahmona maailmaa mielellään parantava Bono, oikealta nimeltään Paul Hewson, on pian aito ritari. Hänet aateloidaan ansioistaan musiikin ja humanitäärisen toiminnan saroilla. Hänet aateloi uudenvuodenpäivänä Irlannissa Britannian suurlähettiläs David Reddaway. Seremonia järjestetään Bonon kotikaupungissa Dublinissa.

Bonon tiedottajan mukaan dublinilaissyntyinen supertähti oli erittäin imarreltu moisesta kunniasta. Brittitähti Bob Geldof sai taannoin saman tunnustuksen, jonka myötä hänestä tuli Sir Bob Geldof. Boboa ei voi kutsua Sir Bono -nimellä, koska hän ei ole Britannian kansalainen.

Bono on palkittu ansioistaan myös useasti aikaisemmin. Time -lehti on valinnut hänet vuoden mieheksi, ja hänelle on myönnetty esimerkiksi Ranskan kunnialegioonan ritarikunnan Legion D’Honneur -arvonimi. Samainen tunnustus on myönnetty suomalaisista toimittaja Helena Petäistölle.