Kuninkaallinen podcast heti listaykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englannin kuningatar Elisabeth teki jouluna historiaa siirtymällä podcast-aikaan. Hänen perinteinen joulupuheensa julkaistiin tänä vuonna ensimmäisen kerran myös podcastina, ja lähetys nousi muutamassa tunnissa nettilatausten listaykköseksi. Joulupäivänä julkaistun puheen kävi ensimmäisen päivän aikana lataamassa yli miljoona kuulijaa.

Kyseessä oli historiallinen tapaus myös siksi, että erittäin perinteisen puheen lähetystapaa muutettiin nyt ensimmäisen kerran 53 vuoteen. Podcast julkaistiin kuningattaren virallisella verkkosivustolla, jolloin ihmiset kautta maailman kykenevät lataamaan sen. Lataaminen vaatii kuitenkin rekisteröimisen, mutta useat verkkosivustot tarjosivat podcastin nopeasti myös ilman rekisteröintiä.

Nyt brittiviranomaiset veikkaavat, että kyseisestä podcastista tulee maailman kaikkien aikojen ladatuin podcast-ohjelma. Tarkempia latauslukuja odotetaan julkaistavaksi vasta ensi vuoden puolella. Kuningatar itse on erittäin tyytyväinen puheensa saamaan suosioon, joten podcast-lähetyksestä tulee luultavasti normaali tapa julkaista puhe.

Myös meillä podcastien suosio kasvaa nopeasti. Suomen ensimmäisen kaupallisen podcastin julkaisi Stara.fi lokakuussa 2005. Nykyisin kaupallisia podcasteja tekee Staran lisäksi myös muiden muassa Radio NRJ.