Little Miss Sunshine

Elokuvat · Stara.fi

Amerikkalainen unelma. Sitä jahdataan koko perheen voimin elokuvassa Little Miss Sunshine, joka on tuiki tavallinen road trip -osaston raina. Leffafestareilla paljon suitsutusta saanut elokuva kertoo pikkutyttö Oliven (Abigail Breslin) haaveesta päästä lapsimissiksi, ja siitä kuinka tuota haavetta lähdetään toteuttamaan koko perheen voimin. Kisapaikka on nimittäin tuhansien kilometrien päässä.

Käsikirjoituksen roolihahmot ovat kieltämättä herkullisia, sillä koko perhe muodostuu toinen toistaan erikoisimmista tyypeistä. Isä Richard (Greg Kinnear) on luuseri, Äiti Sheryl (Toni Collette) konservatiivinen huolehtija ja hänen veljensä (Steve Carell) on homoseksuaali, jonka urakehitys ja ihmissuhteet ovat kokeneet kovia. Perheen poika Dwayne (Paul Dano) on kaikkea vihaava angstiteini. Kiistatta paras hahmo on kuitenkin rivo ja rietas narkomaani-isoisä (Alan Arkin), joka tarjoaakin leffan ainoat naurut.

Hahmoista uskottavia ovat vain äiti ja tytär, kun muut on haettu todella kaukaa. Hassujen hahmojen lisäksi käsikirjoitus ei tarjoa mitään uutta, vaan se on käytännössä vain matka, joka on täytetty kuluneilla kliseillä. Perheen automatkalla kommellus seuraakin toistaan sellaisella vauhdilla, että se tuntuu lähinnä kornilta ja väkisin väännetyn ”hauskalta”. Elokuvan useimmat vitsit ovat samalla tasolla jenkkien halpiskomedioiden (mm. American Pie ja Scary Movie) kanssa.

Kun kuluneiden vitsien päälle laitetaan vielä parit klaffivirheet, jää elokuva alle tyylilajinsa keskiarvon.

Genre: draama / komediaOhjaaja: Jonathan Dayton & Valerie FarisPääosissa: Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Alan Arkin, Abigail Breslin, Paul DanoKäsikirjoitus: Michael ArndtKesto: 101 min.

Pisteet 2/5