Mika : Relax (Take It Easy)

Singlet · Stara.fi

Staran kaiken kokenut levyarvostelija oli pudota penkiltä kuullessaan ensimmäisen kerran Mikan Relax (Take It Easy) -kappaleen. Ensimmäisenä mieleen tuli kysymys, voiko tätä esittää suomalainen artisti nimeltä Mika? Ei voi, sillä kyseessä on 22-vuotias brittitulokas, josta kohistaan tänä vuonna vielä paljon.

Scissor Sistersiltä tunnelmaa hakeva positiivisuutta tihkuva popppikappale lainaa electroa siinä määrin tyylikkäästi, että kappale on ehkäpä parasta pop-tuotantoa pitkään aikaan. Mikan eteerisen rauhallinen ylärekisterissä kiirivä lauluääni toimii hienosti yhdistettynä rauhalliseen konepoppiin. Soundeiltaan viisu on alusta loppuun selkeää 70-lukua.

Kappale on lohkaistu Mikan debyyttialbumilta Grace Kelly, joka julkaistaan Suomessa keväällä. Singlellä on mukana myös tanssibiitillä ryyditetty Ashley Beedle´s Castro Vocal Disco-Mix -versio. Tanssilattiatoimivuuden takaamiseksi siihen olisi tosin tarvittu hieman lisää ”munaa.”

Vaikka Relax on upea kappale, ei se kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla Mikan muuta tuotantoa. Se taittuu nimittäin tätä kappaletta selkeämmin perinteisen brittipopin puolelle. Kaikesta huolimatta tämä single on loistava.

Pisteet 5/5