Within Temptation Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollantilainen, vuonna 1996 perustettu Within Temptation saapuu Suomeen konsertoimaan osana Euroopan kiertuettaan. Yhtye esiintyy Helsingissä 23. huhtikuuta ja Tampereella 24. huhtikuuta.

Stand My Ground– singlellään maailmanmaineeseen noussut yhtye julkaisee uuden, vielä nimeämättömän albuminsa maaliskuussa. Tammikuun 12. päivä julkaistaan albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu What Have You Done.

Vain kaksi kuukautta perustamisensa jälkeen saatu levytyssopimus tuotti debyyttialbumin Enter, joka julkaistiin vuonna 1997. Lopullinen läpimurto tapahtui vuonna 2002. Platinaa myyneeltä albumilta Mother Earth lohkaistu single Ice Queen saavutti listojen kärjen mm. Hollannissa ja Belgiassa, ja bändi esiintyi lukuisilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Yhtye nähtiin myös loppuunmyydyllä Helsingin Tavastialla vuoden 2005 helmikuussa.

Edellinen, vuonna 2004 julkaistu albumi The Silent Force on äänimaailmaltaan vahva, moderni ja sensuelli. Taustalla on käytetty mm. 80-jäsenistä orkesteria ja kuoroa, jotka tukevat loistavalla tavalla laulaja Sharon den Adelin intohimoista ääntä. Laulaja Sharon den Adelin lisäksi yhtyeen muodostavat kitaristi Robert Westerholt, Jeroen van Veen ( basso), Martijn Spierenburg ( koskettimet), Stephen van Haestregt ( rummut) ja Ruud Jolie ( kitara).