Levyale on menestys – listaykkönen yllätti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla käynnistyi Suomen ensimmäinen valtakunnallinen äänitteiden alennusmyynti, jota on kampanjoitu näkyvästi varsinkin televisiossa. Levyale on purrut kuluttajiin niin hyvin, että osa kaupoista on myynyt alennuslevynsä jo loppuun.

Myydyimpiä alennuslevyjen kärkisijoilla ovat olleet esimerkiksi Zen Cafen, Madonnan, Justin Timberlaken ja Coldplayn albumit. Listaykköseksi niiden ohi nousi kuitenkin yllättäen sijalta 23. Sielun Veljet -yhtyeen Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta -albumi sekä listakakkoseksi sijalta 31. Sunrise Avenue -yhtyeen On The Way To Wonderland.

Jättinousun teki myös Metallican nimikkoalbumi, joka nousi viikossa sijalta 51 sijalle seitsemän. Viime viikon listaykkönen, Rammsteinin Völkerball ei ole mukana alennusmyynnissä, ja se putosikin sijalle kahdeksan. Muutkin alennuskampanjan ulkopuolelle jääneet levyt ovat pakittaneet listalla selvästi. Yksi talven ennakkosuosikeista, PMMP-duon Leskiäidin tyttäret, putosi kertalaakista nelossijalta peräti sijalle 32.