Husky Rescue : Ghost Is Not Real

Albumit · Stara.fi

Kotimaisen Husky Rescuen toinen albumi Ghost Is Not Real tarjoilee synkkää ja taiteellisen kuuloista musisointia. Diamonds In The Sky on levyn ensimmäinen single. Mystisen ja surullisen kuuloinen biisi on hienoa tunnelmointia. Biisin äänimaailma on saatu hyvin monivivahteiseksi ja mielenkiintoiseksi.

Albumin parhaimmistoon kuuluvat myös hieman pirteämmät kappaleet Caravan sekä Hurricane (Don’t Come Knocking).

Levyn keskiosaa hallitsee kolmeen osaan leikattu Blueberry Tree Part 1-3. Samasta biisistä on siis tehty kolme erilaista versiota, joiden yhteispituus on noin 10 minuuttia. Trilogian ensimmäinen osa on kaunis ja herkkä tunnelmapläjäys, mutta sitä seuraavat kaksi samaa melodiaa noudattavat versiot ovat lopulta puuduttavaa kuunneltavaa.

Levyn hieman rokimpi veto on Nightless Night. Kappaleen taustalla kuultavat kitarasta lähtevät vinkuna-äänet tosin pilaavat kuuntelukokemuksen totaalisesti. Tekotaiteellisen kuuloinen sähkökitaran vingutus särähtää korvaan niin pahasti, ettei kappaleen kuunteleminen ole enää miellyttävää. Myös kappaleen yli seitsemän minuutin pituus tuntuu hieman ylimitoitetulta.

Levyn yleissoundi on hämyinen, melankolinen sekä monitasoisen taiteellinen. Parasta levyllä on biisien äänimaailmojen monimuotoisuus sekä vokaalit. Reeta-Leena Korholan viehkeä lauluääni sopii loistavasti biisien utuiseen tunnelmaan.

Pisteet 3/5