Viihdealan rikkaimmat naiset listattiin jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen Forbes -lehti julkaisee vuosittain listan maailman viihdebisneksen rikkaimmista ihmisistä. Naisten listan kärkisijaa on pitänyt hallussaan jo vuosikaudet Oprah Winfrey, jonka omaisuus on nykyisin huimat 1,5 miljardia euroa. Winfrey on rikastunut esimerkiksi menestyksekkäällä keskusteluohjelmallaan.

Toiseksi rikkain viihdealan naistähti on Harry Potter -kirjoillaan rikastunut J.K. Rowling, joka omaisuus on tasan miljardi dollaria. Kolmanneksi rikkain on vankilassakin istunut Martha Stewart 638 miljoonallaan ja neljänneksi rikkain on poptähti Madonna 325 miljoonan dollarin omaisuudellaan. Viidentenä listalla on kestotähti Celine Dion, jonka omaisuus on Forbes -lehden mukaan 250 miljoonaa.

Lehti listasi samalla myös maailman vaikutusvaltaisimmat naiset. Ykkösenä on Saksan liittokansleri Angela Merker, toisena Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice ja kolmanneksi Kiinan varapääministeri Wu Yi.

Kaikista julkkiksista maailman vaikutusvaltaisimmaksi sijoittui näyttelijä-tuottaja Tom Cruise, kun toiselle sijalle nousi yllättäen Rolling Stones -yhtye, joka ei ollut viime vuonna listala lainkaan. Viime vuoden ykkönen, Oprah Winfrey, joutui tyytymään nyt kolmanteen sijaan.