Ex-varapresidentti innoissaan Oscar-ehdokkuudesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore on innoissaan noustuaan Oscar-ehdokkaaksi peräti kahdessa sarjassa. Hänen ilmastonmuutoksesta kertova Epämiellyttävä totuus -dokumenttielokuvansa kisaa arvostetusta Oscar-pystistä parhaan dokumentin ja parhaan kappaleen sarjoissa.

Oikeastaan ehdokkaina ovat dokumentin ohjaaja David Guggenheim ja kyseisen I Need To Wake Up -kappaleen tekijä, laulaja Melissa Etheridge. Kokonaisuutena dokumentti on kuitenkin Al Goren hengentuote, joten hän on syystäkin onnellinen ehdokkuuksista.

– Elokuvani on tuonut ilmastonmuutoksen ihmisten tietoisuuteen myös Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Olen kiitollinen koko tiimini puolesta ja otettu siitä, että työmme on tunnustettu. Tämä elokuva todistaa, että elokuvat voivat todella saada aikaan muutoksia, Al Gore kertoi lehdistötiedotteessaan tänään.

Elokuvalla on ollut kansainvälisesti huima suosio, ja se on saanut aikaan muutoksen ihmisten asenteissa. Epämiellyttävä totuus ansaitsisikin vähintään parhaan yhteiskunnallisen elokuvan Oscarin, mikäli sellainen olisi jaossa. Tähän mennessä se on noussut maailman kolmanneksi tuottavimmaksi dokumenttielokuvaksi tuoden kassaan jo 24 miljoonaa dollaria.

PS: Mikäli et ole vielä ryntäämässä elokuvateatteriin, suuntaa kuitenkin osoitteeseen www.climatecrisis.net. Tämä dokumentti pitäisi olla pakollinen kaikille kansalaisille.