Katra : Tietäjä – Vaaratar

Singlet · Stara.fi

Suomen Euroviisupaikasta kisaavan Katran viisukappaleet Tietäjä ja Vaaratar julkaistaan nyt tuplasinglenä. Kappaleet löytyvät myös Katran esikoisalbumilta, joka julkaistaan 28. helmikuuta.

Tietäjä on kappaleena varsin mainio ja mahtipontisen toimiva paketti, mutta se onkin hollantilaisen Within Temptation -yhtyeen Jillian -kappaleesta tehty plagiaatti ja jää siksi tämän arvostelun ulkopuolelle.

Vaaratar on puolestaan samaan genreen lukeutuva tyylikäs veto. Varsinkin kertosäe toimii hyvin ja se jääkin soimaan päähän kiitettävästi. Katran vokaalianti on hienoa kuultavaa ja kappaleen soundimaailma toimii kokonaisuutena hienosti. Bridgen lopussa kuultava pianosävel on hyvä kikka. Hittipotentiaalia viisusta löytyy kuitenkin selvästi vähemmän kuin Tietäjä -kappaleesta.

Jos molemmat kappaleet olisivat Katran taustavoimien omaa tuotantoa, pisteitä heruisi selvästi enemmän, mutta nyt Katra joutuu tyytymään plagiaatin myötä kahteen säälipisteeseen, vaikka artistilla itsellään ei luultavasti ole mitään tekemistä kopioinnin kanssa. Toivottavasti albumi jatkaa Vaarattaren viitoittamaa tietä.

Pisteet 2/5