Lost -sarja ongelmissa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa parhaillaan toista kauttaan pyörivä suosikkisarja Lost on taistellut Yhdysvalloissa jo pidempään alati heikentyvien katsojalukujen kiirastulessa. Tämän viikon jakso teki ennätyksen siten, että se keräsi sarjan kaikkien aikojen heikoimman katsojamäärän.

Vuoden 2004 syyskuusta saakka esitetty sarja on kerännyt parhaimmillaan ruutujen ääreen noin 20 miljoonaa amerikkalaista, mutta tällä viikolla katsojia oli vain 12,8 miljoonaa. ABC-televisioyhtiö on yrittänyt kaikkensa pitääkseen ohjelman katsojaluvut korkealla, mutta edes ohjelmapaikan muutokset eivät ole auttaneet. Taannoin ohjelma siirrettiin jopa pois kilpailevan kanavan American Idol -ohjelman alta.

Sarjan fanien mielestä uusinnat pilasivat sarjan sujuvuuden kesken viime kauden. Televisioyhtiö kokeili silloin jakaa kauden kahteen osaan, ja välissä esitettiin uusintoja. Sarjaa on viime aikoina kritisoitu myös epäselvästä tarinasta.

Parhaillaan meneillään oleva kausi alkoi 7. helmikuuta, ja heti alussa katsojaluvut olivat heikot, vain 14,5 miljoonaa.

Uusimmat