Aerosmith Suomeen ensi kesänä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rock-suuruus Aerosmith saapuu konsertoimaan Helsingin Hartwall Areenalle lauantaina heinäkuun 7. päivänä. Edellisen kerran yhtye nähtiin Suomessa vuonna 1997. Sitä ennen Aerosmith vieraili Helsingin Jäähallissa 1993 ja Ruisrockin lavalla 1994.

37 vuoden uransa aikana yhtye on myynyt yli 140 miljoonaa albumia, julkaissut 21 Top 40- hittiä ja voittanut neljä Grammy -palkintoa.

Aerosmithin ura alkoi jo 1970-luvun alussa. Vuonna 1973 julkaistu debyyttialbumi ”Aerosmith” oli musiikillisesti sekoitus rockia ja bluesia – juuri tästä soundista yhtye tulikin myöhemmin tunnetuksi. Suureen menestykseen yhtyeen siivitti vuonna 1975 julkaistu Toys In The Attic, jolta lohkaistu Sweet Emotion nousi Top 40 -listalle. Albumin on päässyt Rolling Stones- lehden 500 Greatest Albums – listalle ja muiden muassa Guns ’N Rosesin, Metallican ja Mötley Crüen jäsenet ovat maininneet juuri tämän levyn vaikuttaneen heidän musiikkiinsa.

1980- luvulla Aerosmithin suosio kääntyi hetkeksi laskuun, kun yhtyeen jäsenet selvittivät huumeongelmiaan. paluulevy Permanent Vacation julkaistiin vuonna 1987 ja levyltä nousi kolme singleä listoille. Viimeksi yhtye on julkaissut kokoelmalevyn Devil’s Got A New Disguise – The Very Best Of Aerosmith loppuvuodesta 2006.