Sturm Und Drang : Rising Son

Singlet · Stara.fi

Vaasalainen teiniyhtye Sturm Und Drang yllättää upeasti esikoissinglellään Rising Son. Yhtye vetää vanhan liiton rockia kuin vanhat tekijät, vaikka puikoissa ovat 15 – 16-vuotiaat nuoret miehet. Yhtyeen esikoisalbumia on työstettu studiossa Vaasassa ja Ruotsissa, ja ensimmäinen singlelohkaisu saa konkareillekin jauhot suuhun.

Kundit ovat siis nuoria, mutta singlellä meno on kuin millä tahansa kasarihevi-yhtyeellä parhaina aikoinaan. Yhtyeen vokalisti Andre Linman on seurannut urallaan isänsä jalanjälkiä, ja nuoren miehen anti on todella loistavaa. Hienointa kappaleessa on se, että vallan toimiva viisu on yhtyeen omaa käsialaa! Erityisesti kappaleen kertosäe sisältää mainion koukun.

Suomenruotsalainen yhtye on noteerattu myös Ruotsissa, jossa paikallinen nuorisokanava on ottanut singlen soittolistalleen. Bändin syntyhistoria on perin tavallinen, kun yhtye pystytettiin koulukavereiden kesken. Kyseisen kappaleen tyylikkäässä musiikkivideossa nähdään Gimmel-yhtyeestä tuttu Jenni Vartiainen. Videon on ohjannut Marko Mäkilaakso.

Pisteet 4/5