The Ark, Slayer ja Flaming Lips Ruisrockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurin osa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 6. – 8.7.2007 järjestettävän Ruisrockin esiintyjistä on selvillä. Suomen perinteikkäimmän rock-festivaalin ohjelmistossa nähdään esimerkiksi metallijyrä Slayer, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva vaihtoehtorock-bändi The Flaming Lips ja Ruotsin euroviisuedustaja The Ark.

Festivaalin muita kansainvälisiä vieraita ovat garage-rockin legenda Roky Erickson, modernin metallin kärkinimi Mastodon, uuden pitkäsoiton julkaisuun valmistautuva The Hives sekä Mando Diao, Gogol Bordello, Marillion, D’Espairspray, The Bellrays, The Pipettes, In Flames, Pain, Deathstar, The Answer ja Leningrad.

Kotimaisista bändeistä Ruisrockissa nähdään Children of Bodom, The Rasmus, PMMP, Disco Ensemble, CMX, Hanoi Rocks, Zen Cafe, Maija Vilkkumaa, Apulanta, Maj Karma, Stam1na, Kotiteollisuus, Ne Luumäet, Don Johnson Big Band, Husky Rescue, The Crash, Poets of the Fall, Sonata Arctica, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Damn Seagulls, Jonna Tervomaa, Von Hertzen Brothers, Mokoma, Finntroll, Egotrippi, J. Karjalainen – Lännen Jukka, Lapko, Poisonblack, Rubik, Amorphis ja Magenta Skycode.

Ruisrockin tämän vuoden merkittävin uudistus on lähes 10.000 katsojaa vetävä telttalava. Uusi esiintymispaikka tarjoaa bändeille intiimimmän esiintymispaikan sekä mahdollistaa näyttävät valoshow:t myös päiväsaikaan. Lisäksi Ruisrockin alue tulee laajenemaan viereisille pelloille.

– Ruisrock on jälleen onnistunut kiinnittämään ohjelmistoonsa suuren määrään mielenkiintoisia artisteja. Esiintyjien kivijalan muodostavat Slayerin kaltaiset metallibändit, The Flaming Lipsin johdolla saapuvat indie-yhtyeet sekä vahva kattaus Suomen ykkösartisteja. Alueen laajentaminen tuo yleisölle lisää liikkumatilaa ja telttalava tarjoaa uusia mahdollisuuksia ohjelmiston rakentamiseen. Työ on kuitenkin edelleen kesken ja uusia bändejä haetaan yhä niin Suomesta kuin ulkomailta, kertoo festivaalin promoottori Juhani Merimaa.

Ruisrockin ohjelmisto täydentyy tulevien kuukausien aikana vielä yli kahdellakymmenellä kansainvälisellä ja kotimaisella esiintyjällä.